A miniszterelnök csütörtökön kiment az agglomerációba, a ferihegyi repülőtérre és megnézte a ma érkezett 450 ezer kínai oltás lepakolását a gépről. Azt mondta, ha ezt napokon belül beadják az embereknek, továbbra is éllovas marad Európában Magyarország. A miniszterelnök videóját a cikkünk alján lehet megnézni.

500 ezer embert lehetne beoltani egy hétvégén

Több mint 7000 kijelölt oltópont van az országban, ezeken a helyeken hétvégénként egyetlen nap alatt több mint 500 ezer embert lehet beoltani, de ennél jelenleg kevesebb oltóanyag áll rendelkezésre – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nincs elegendő vakcina

A miniszter szerint az oltópontok jelenleg nem működnek teljes kapacitáson, mert nehézkes az uniós vakcinabeszerzés. „Ha abba a kellemes helyzetbe kerülünk, hogy több millió vakcinát tudunk néhány nap alatt beadni, akkor természetesen minden más megoldásra is nyitottak vagyunk” – mondta Gulyás Gergely. EZT IS OLVASD EL: COVID-betegek kezelésére használt favipiravir gyógyszert gyártó üzemet adtak át Pilisborosjenőn

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

450 ezer ember sóhajthat fel

Orbán Viktor csütörtökön Ferihegyről jelentkezett a közösségi oldalán. Kiment megnézni a 450 ezer kínai vakcina érkezését. Mint fogalmazott: ezzel 450 ezer embert lehet megvédeni a súlyos lefolyású betegségtől. A miniszterelnök azt kéri, hogy mindenki oltassa be magát. A videót a cikkünk alján lehet megnézni.

“Engem is ezzel oltottak”

„Ez a vakcina jó, engem is ezzel oltottak be” – mondta a miniszterelnök a teherszállító repülőgép rakterében készült videóban. A kormányfő megjegyezte, ha ezt az elkövetkező napokban sikerül beadni az embereknek, akkor Magyarország továbbra is éllovas marad az átoltottság tekintetében.

Legyőzni a vírust

A miniszterelnök hozzátette: „Mi nem más európai országokat akarunk legyőzni, hanem a vírust, hogy minél több magyar ember életét tudjuk megmenteni” – fogalmazott Orbán Viktor. EZT SE HAGYD KI: Szlávik doktor beszólt a politikusoknak: szerinte nem a nyitásról, hanem a vírus terjedésének megakadályozásáról kellene beszélni – közben 911 beteg van már lélegeztetőgépen Magyarországon

Oltási bajnok

Közben Menzer Tamás államtitkár, a Budaörs-Budakeszi-Piliscsaba leendő fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje egy ábrát posztolt. Ezen az látszik, hogy Magyarország oltásban Európa bajnokországa lett.

Itt van Menzer Tamás posztja

Mindenkinek van egy ábrája

Úgy tűnik a kormánynak és az ellenzéknek is van egy ábrája, amivel alátámasztja a saját igazát. Tegnap a főpolgármester szintén egy ábrával bizonyította az állítását, hogy Magyarország az utolsó abban, mennyien kaphatták volna meg az oltást.

Lesöpörték az asztalról

A főpolgármester levelet írt a kormánynak, melyben felajánlotta, hogy oltópontokat hoznak létre Budapesten. A főpolgármester friss posztjából kiderül, hogy a kormány lesöpörte a javaslatait az asztalról.

Élet-halál kérdése

Karácsony Gergely így fogalmaz: „Fel nem fogom, mire ez a fennhéjázó kivagyiság, amikor élet-halál kérdésről van szó. Pedig az adatok szerint a rendelkezésre álló vakcinákhoz képest még jócskán lenne mit javítani az oltási terv végrehajtásában, hogy az adategyeztetési káoszt ne is említsem. Úgyhogy továbbra sem tudok mást mondani: adják ide a vakcinákat és mi megoldjuk!” – fogalmazott a főpolgármester.

Orosz oltás

Közben egyre több hír érkezik arról, hogy a korábban sokat támadt orosz vakcina is európai jóváhagyást kaphat és már egyre több országban használják, sőt Olaszországban még gyártanák is az oroszok vakcináját. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Orbán Viktor ferihegyi videója

Kiemelt kép: részlet Orbán Viktor videójából