Tovább bővül a miniszterelnöki rokon szállodabirodalma. Most már papíron azé a Tiborcz Istváné a főváros egyik legpatinásabb hotele, aki elképesztő gyorsasággal gazdagodott meg a NER-ben.

Döntés a vásárlásról

Budapest egyik legszínvonalasabb szállodájaként, a főváros turisztikai brandjét gazdagító létesítményként nyithatja újra kapuit a hotel, amelynek korszerűsítése immár a BDPST Group részvételével folytatódhat, miután a vállalat képviselői megállapodást kötöttek a hotelt birtokló cégcsoport megvételéről, melynek a legemblematikusabb eleme a Gellért Szálló – derül ki a cég pénteki közléséből. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Unikális hotel házon belül

Mint írják, a turisztikai ingatlanok magyarországi piacán meghatározó társaság tervei szerint az egyedi adottságokkal bíró, ikonikus ingatlant a védett épület műemléki értékeinek megóvásával, helyreállításával egy korszerű ötcsillagos hotellé alakítják. Ezáltal a Tiborcz István tulajdonolta cégcsoport portfoliója egy újabb unikális, felső kategóriás hotellel bővül.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fejleszteni fogják

Ígéretük szerint teljesen megújult belsővel és új, minőségi szolgáltatásokkal fog majd visszatérni. A több mint 100 éve megnyitott, de immár egy éve zárva tartó hotel védett épületét műemléki értékeinek megóvásával lesz ötcsillagos hotel a szálloda.

Újabb darab a kollekcióban

A december 9-én aláírt tulajdonrész-vásárlási megállapodás értelmében a tranzakciós folyamat zárását követően a szálloda a BDPST Group érdekeltségébe fog kerülni, ezzel a csoport egy új hotellel szélesíti portfólióját a budapesti szállodapiacon.

Rendbe rakják az épület belsejét

A Gellért Hotelben a tervek szerint 139-150 vendégszobát és lakosztályt alakítanak ki, a rekonstrukció keretében a kultikus hotel belső tereit is felújítják. A korszerűsítés mellett a tervezők célja, hogy olyan új funkciókat találjanak, amelyek hozzájárulnak az elérhető szolgáltatások körének szélesítésére és minőségének javítására. Az építészeti átalakítás az épületben található Gellért fürdő területét nem érinti.

Fél évszázada volt belső felújítás

Az épületgépészeti és elektromos rendszereket a fürdő és a szálloda között már korábban szétválasztották azzal a céllal, hogy megteremtsék a két funkció egymástól független működtetésének lehetőségét. A műemléki védettséget élvező épület teljes körű rekonstrukcióra szorul, ugyanis az utolsó nagyobb felújítást 50 évvel ezelőtt végezték el a létesítményben.

Látogatókat szeretne vonzani

Így a szálló állaga mostanára olyannyira leromlott, hogy 2021. novembere óta nem fogad vendégeket, jelenleg műszaki állapotában nem lenne biztonságosan és fenntartható módon működtethető. „A Gellért Szálló története egybeforr a magyar főváros történelmével, ezért prioritásként tekintünk arra, hogy ennek a hihetetlenül értékes és érdekes épületnek úgy adjuk vissza az eredeti funkcióját, hogy ismét képes legyen értéket teremteni, látogatókat vonzani és új munkahelyeket létesíteni” – jelentette ki Tiborcz István, a tulajdonos.

Tovább erősödhet a főváros turisztikai vonzereje

Hozzátette, a hasonló értékmentő beruházások egyaránt beleillenek a BDPST Group vállalati missziójába, valamint stratégiai üzleti terveibe. „Az egyedülálló múlttal rendelkező szecessziós szállóépület megújítása, eredeti funkciójának helyreállítása, szolgáltatási színvonalának emelése fontos mérföldkő lesz a teljes felső kategóriás budapesti szálláshelykínálat fejlesztésében és tovább erősítheti Budapest turisztikai vonzerejét” – fogalmazott a miniszterelnöki vej.

Más szállodák is a NER-birodalomban

A BDPST Groupnak jelenleg több jelentős fővárosi hotelfejlesztése van folyamatban. Az Október 6. utcában hamarosan megnyitja új szállodáját Verno House néven, a Vörösmarty tér szomszédságában pedig a Mahart-, valamint a Futura-házat is átölelő patinás épülettömb teljes körű felújítása révén tervezi egy szintén egyedülálló adottságú, ötcsillagos szálloda átadását 2023-ban Hotel Dorothea néven.

2023-ban is lesz megnyitó.

Mindezek mellett jövőre nyithatja meg kapuit a korábbi Fonográf Étterem és Polgári Klub helyén a BOTANIQ Budai Klub, és ugyancsak folyamatban van a volt tőzsdepalota szomszédságában található Adria-palota felújítása. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása a Facebook.)