Éppen a 200 méteres elődöntőre szállították a futókat, amikor megtörtént a baj. Érthetetlen, miért ütközött egymásnak a két golfautó. Andrew Hudson megsérült az eset következtében.

A stadionon kívül történt a baleset

Koccanásos baleset történt a Nemzeti Atlétikai Központban a stadionon kívül. Két golfkocsi ütközött egymásnak, az egyiken a férfi 200 méteres futás elődöntőjére készülő versenyzők utaztak. Noah Lyles, az egyik nagy esélyes is ott volt a járművön. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tisztázatlan körülmények

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kinek kellett volna elsőbbséget adnia. A lenti videón látható, hogy balról viszonylag nagy sebességgel kapta oldalba a jobbra kanyarodni szándékozó golfautót egy másik golfkocsi. Egy önkéntes ki is zuhant az egyik járműből a becsapódást követően.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az egyik versenyző megsérült

Egy jamaikai versenyző, Andrew Hudson a balesetet követően megsérült. Minden bizonnyal egy üvegszilánk mehetett a szemébe. Ennek ellenére rajthoz állt az elődöntőn.

A baleset

Csúszással kezdődött az elődöntő

Az elődöntő tegnap este 20:20-ra volt kiírva, ám a baleset miatt később kezdődött meg. 20:27-kor rajtolhattak el a versenyzők, de nem azok, akik a balesetben érintett járművön utaztak, hanem a másik elődöntő résztvevői küzdöttek meg először a döntőbe jutásért. Végül Lylesék 25 perc késéssel, 20:45-kor rajtoltak.

A megsérült versenyző ötödik lett

A futamot Lyles nyerte meg 19.76-os idővel. A balesetben megsérült Hudson az ötödik lett, 20:38-as idővel. Kiderült, hogy a szeme egyáltalán nincs rendben.

Az elődöntő előtt már nem tudtak neki segíteni

A futam után Hudson elmondta az Eurosport számára, hogy a szemével továbbra is gond van. Útja egyenesen az orvosokhoz vezetett. A zsűri úgy döntött, Hudson kilencedikként rajthoz állhat a döntőben.

Ezek is érdekelhetnek!

Az önkéntes jól van

A szervezők azt mondták, a golfkocsiból kizuhanó önkéntes jól van. A videón látszott, hogy segítség nélkül fel tudott kelni az esést követően. Azt, hogy a jamaikai futó végül rajthoz fog-e tudni állni a döntőben, nem lehet tudni.

Az esetet vizsgálják

Azt ígérte a szervezőbizottság, hogy ki fogják vizsgálni a történteket. Az atlétikai világbajnokság helyszínén más okból is zajlottak vizsgálatok, hiéna taxisokra csaptak le a budapesti zsaruk. Az esetről készült videó ide kattintva tekinthető meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset – Forrás: X