Két vonat ütközött az összekötő a felújítás alatt álló vasúti hídon. A műszaki mentés miatt a MÁV ideiglenes menetrendet vezetett be, ez az ország legforgalmasabb vasúti hídja, naponta 300 vonat halad át rajta, nagy gond, ha baj van vele.

Tehervonatok ütköztek

Tehervonat ütközött álló tehervonatnak szerdán hajnalban az összekötő vasúti híd és a Ferencváros állomás közötti pályaszakaszon, emiatt szünetel a vasúti forgalom Ferencváros és Kelenföld között – közölte a Mávinform.

Két teherkocsi kisiklott

A tájékoztatás szerint a balesetben két teherkocsi kisiklott, személyi sérülés nem történt. Mindkét tehervonatot magántársaság közlekedtette.

Ezek is érdekelhetnek!

Majdnem egy napig tart a műszaki mentés

A műszaki mentés várhatóan szerda estig tart, addig ideiglenes közlekedési rendet vezetnek be.

Hatalmas forgalmat bonyolít le a híd

A Déli összekötő vasúti Duna-hídon keresztül halad át Magyarország keleti és nyugati országrésze közötti vasútforgalom mintegy 90 százaléka, naponta csaknem 300 vonat zakatol itt át, ez az ország talán legfontosabb vasúti átjárója.

Majdnem akkora, mint az Eiffel-torony

A felújítást követően a híd az összesen három hídszerkezettel együtt 7 ezer tonnát nyom majd – összehasonlításként: az Eiffel-torony 10 ezer tonna. A munka során nem csak kicserélik a régi, rossz állapotú vasúti hidakat, hanem 2-ről 3 vágányosra bővítik az épülő körvasutat.

Nagy felújítás zajlik

Felújítási munkák a Déli Vasúti Összekötő hídon – Forrás: NIF Zrt.

Jelenleg hatalmas vízi járműpark van jelen a hídnál: a két nagy daru, az úszóbárka, illetve az emelőművek. A mai napon a munkálatok leglátványosabb mozzanata, amikor az úszódaruk a hídszerkezetet átemelik az emelőműre.

Kőbánya helyett Kelenföld a végállomás

A pécsi vonal InterCity vonatai, a hegyeshalmi vonal távolsági vonatai, az S36-os és G43-as elővárosi járatok fővárosi végállomása Kőbánya-Kispest helyett Budapest-Kelenföld állomás. A reggeli órákban ezeken a vonalakon és járatoknál késésekre kell számítani.

Ezeket a cikkeinket se hagyd ki!

A BKK elfogadja a menetjegyet

Hajnali 5 órától a vasúti jegyek, bérletek, utazási igazolványok a BKK járatain felhasználhatók egyes szakaszokon: az M4-es metrón a Keleti pályaudvar és Kelenföld vasútállomás között, az M3-as metrópótlón Kőbánya-Kispest és Népliget között, valamint az 1-es villamoson Népliget – Ferencváros vasútállomás – Kelenföld vasútállomás megállóhely között – közölte a Mávinform.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MÁV