Az utóbbi időben több olyan bejelentés is érkezett az Érdi Rendőrkapitányságra, amikor arról panaszkodtak emberek, hogy az Ercsi úti temetőben, illetve annak környékén ellopták a pénztárcájukat, vagy épp feltörték az autójukat, és onnan emeltek ki ezt-azt. Az esetek kapcsán a hatóság arra gyanakszik, hogy egy profi bűnbanda összehangolt akcióiról lehet szó, mely ügyekben már el is kezdődött a nyomozás.

Lopás és autófeltörés

Az utóbbi időben több olyan bejelentés is érkezett az Érdi Rendőrkapitányságra, amikor arról panaszkodtak emberek, hogy az Ercsi úti temetőben, illetve annak környékén ellopták a pénztárcájukat, vagy épp feltörték az autójukat, és onnan emeltek ki ezt-azt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összehangolt akciókra gyanakodnak

Az esetek kapcsán a hatóság arra gyanakszik, hogy egy profi bűnbanda összehangolt akcióiról lehet szó, mely ügyekben már el is kezdődött a nyomozás. Közeledik a mindenszentek és halottak napja, vagyis a szokásosnál jóval többen fordulnak meg a temetőben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Odafigyel a rendőrség

A rendőrség is nagyobb számban lesz jelen, illetve folyamatosan figyelik majd a bejáratnál lévő kamerákat is, hogy amennyiben szükséges, akkor minél hamarabb rajtakapják a bűnözőket.

Körültekintő magatartás

Az érdi önkormányzat felhívta a figyelmet arra is, hogy legalább ilyen fontos a körültekintő magatartás, hogy mindenki vigyázzon a saját értékeire. Vagy ha már megtörtént a baj, akkor azonnal jelentsék a temetőgondnoki irodában, de még hatékonyabb, ha valaki közvetlenül a rendőrséghez fordul, írja az erdmost.hu.

Értelmetlen rongálás

A Budapestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy több sírhelyet összefestett és mécsestartókat tört össze, tettével pedig több százezer forintos kárt okozott egy nyugdíjas a monori temetőben. A nyomozók alapos helyszíni szemlét tartottak és rövid időn belül kiderítették, ki követhette el az érthetetlen rongálást. A gondnok bejelentésére mentek rendőrök július 19-én a temetőbe. Ismeretlen több sírhelyet összefestett és mécsestartót tört össze, tettével több százezer forintos kárt okozott.

Nem válaszolt a kérdésekre

Nem csalt a szimatuk: a nyugdíjas lakásán megtartott kutatáson festékek, ecsetek kerültek elő, a nyomozók mindet bezacskózták és lefoglalták. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni. A 70 éves férfivel szemben a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat az eljárást.

Azt hitte, eltévedt

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy azt hitte, eltévedt a temetőben és rossz helyen van a budapesti özvegyasszony, amikor egykori férjének sírja helyett csak egy üres földterületet talált a kőbányai Új Köztemetőben. A különleges, szív alakú, barnás-vöröses márvány kőtömb eltűnt. A köztemető biztonsági kamerái nem rögzítették a lopást, a márványt nagy valószínűséggel egy, a temető területén dolgozó sírköves brigád vihette el. 

Azonnal feljelentést tett

Az asszony azonnal feljelentést tett, amikor észrevette, eltűnt a sírkő arról a helyről, amelyet másfél évtizedig még nem kell újraváltani. Vagyis nem téves területrendezés történt.

A Fiumei sírkert és a Farkasréti temető sem kivétel

A legjobban őrzött Fiumei úti sírkertben és a Farkasréti temetőben is szinte rendszeresek a lopások. Milliós nagyságrendű szobrokat, vázákat, a síremlékek díszeit, a virágokat viszik el leggyakrabban, van, hogy a délelőtt kiültetett virág már estére nincs a sírhely mellett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az Ercsi úti temető Érden. Fotó: erdmost.hu