Budapesttől alig 50 km-re Kecskeméten ismét látni vélték az Alföldön szabadon garázdálkodó fekete párducot. Az egyik üzem dolgozója riasztotta a rendőrséget, lezárták a környéket. Legutóbb még 100 km-re járt Budapesttől az állat, úgy tűnik közeledik a főváros felé.

Észrevették a párducot

Kecskeméten a Gábor Dénes utca közelében, a Ritz üzem egyik dolgozója vette észre december 22-én, szerdán délután azt az állatot, melyről úgy gondolja, hogy a Kiskunhalason december 8-án észlelt fekete párduccal lehet azonos. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lezárta a rendőrség a környéket

A rendőrség komolyan vette a bejelentést és több járőrautót is a helyszínre küldött. A rendőrségi autók lezárták a környéket, és a Ritz üzemhez érkeztek a Kecskeméti Vadaskert szakemberei is. Sajtóinformációk szerint az állat az M5-ös irányába haladt.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Biztonsági kamera látta

Egy hete a Kecskeméttől 50 km-re található Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra egy állampolgár bejelentés tett, amely szerint egy nagytestű macska faj egyedét látta a városban. Az állatról az egyik biztonsági kamera felvételt is készített. A rendőrök szakértők bevonásával a felvétel valódiságát és az állat fajtáját vizsgálták. 

Valódi a felvétel

A rendőrség szerdai közleménye szerint a videót elemezve az elsődleges vizsgálatok alapján a felvétel valódi, tényleg fekete párduc kószál az Alföldön.

Kiszámíthatatlan állat

A rendőrséget tájékoztató szakértő elmondta: az állat kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt fogságban és nagy terület bejárására képes.

Figyelmeztessenek másokat

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról. Kérik, hogy értesítsék a térségben élő, internetet nem használó embereket, hogy veszélyes lehet egyedül járkálni a környéken.

Kutya nyomai lehetnek

A Kecskemétnél látott párduc kapcsán a baon.hu-nak Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója elmondta, hogy bár láttak nyomokat, amik egy nagytestű állaté lehetnek, de véleményük szerint, valószínűleg azok inkább egy kutyától származnak, nem pedig egy fekete párductól.

Nem találtak nagymacskára utaló nyomokat

Mint fogalmazott az igazgató: „Megnéztük a helyszínen készült fotókat, bejártuk azt a terület is, ahol a fotó készült, de nem találtuk nyomát a macskának és a fotók alapján kevésbé beazonosítható az állat, így valószínűleg nem a Halason látott párducot látták Kecskeméten. A rendőrséggel egyeztettünk a helyszínen, ők sem találtak a nagymacskára utaló nyomokat.” – tette hozzá a vadaspark vezetője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Medvék Budapest környékén

Itt az alföldi fekete párducról készült videó

Kiemelt kép: A Kiskunhalason látott fekete párducról készült ipari kamerás felvétel – BPK-montázs