A koronavírus miatt a hangszálai elgyengültek az énekesnek, az orvosok pedig pihenést írtak neki elő.

Idén már nem állhat színpadra?

Idén már sanszos, hogy nem láthatják az Eddát a színpadon a rajongóik. A koronavírusos betegségen átesett Pataky Attilának és Gömöri Zsoltnak – bár már elhagyhatták a kórházat – az orvosok szigorúan pihenőt írtak elő – írja a Blikk. Patakyt ráadásul eltiltották az énekléstől is, mert nemrég még kezdődő tüdőgyulladása volt, saját bevallása szerint hang is alig jött ki a torkán, a hangszálai elgyengültek.

Ezek is érdekelhetnek:

Tüdőgyulladással kezdődött

– Kezdődő tüdőgyulladásom volt, csak suttogva, fojtott hangon bírtam beszélni. Teljesen el voltak gyengülve a hangszalagjaim, de már sokat javult – árulta el a Blikknek Pataky Attila.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Már két hete otthon van

– Két hete itthon vagyok, így még gyorsabb a felépülés, hála a feleségem és az anyósom csodálatos gyógyleveseinek. Ám mindezek ellenére az éneklés sajnos még várat magára. Most sokat kell pihennem nekem is és szerzőtársamnak is. A következő hónapokban, december végéig biztosan nyugton maradunk.

Sokáig tarthat a felépülés

A kórházat a frontember két hete hagyhatta el, a felépülés még sokáig tarthat, a következő hónapokban, december végéig biztosan nyugton maradnak – mondta. Pataky a lapnak elmondta azt is, hogy ő 8, Gömöry pedig 9 kilót fogyott az elmúlt hetekben.

Az utolsó tesztje negatív lett

Az énekes a legutóbb pénteken járt vizsgálaton, a teszteredménye negatív lett.

A rajongók szeretete emeli fel

– Persze, még mindig nem vagyok a régi, édesanyám azt szokta mondani erre, össze vagyok esve, mint a Samu nadrágja, így is érzem magam. De a rajongók szeretete felemel, a Kárpát-medence minden tájáról írtak, és segíteni próbálnak. Megkerestek gyógyfüvesek, már csak azt nem tudom kitalálni, melyiket válasszam, de más módszereket is felajánlottak, elképesztő az a szeretet, ami árad a zenekar felé, nagyon hálásak vagyunk – mondta Pataky, aki legutóbb pénteken járt vizsgálaton, hétfőn pedig kiderült, negatív lett a teszt eredménye.

Szembenézett a halállal

Pokoli időszakon van túl Pataky Attila, a Blikknek korábban őszintén mesélt arról, hogyan küzdött a koronavírussal.

Semmiből nem tudott erőt meríteni

– Semmiből sem tudtam erőt meríteni, a koronavírus elszívta az energiám, és a szeretteimet sem láthattam. Úrrá lett rajtam a kilátástalanság, éreztem, ahogy elfogyok és eltűnök a földi létből. Szerencsére csak a halál kapujáig jutottam. A feleségem hangját hallottam, ahogy mondta: nem engedem el a kezedet! A szeretet utolért és a csoda megtörtént – mondta Pataky Attila. – Egyetlen könnycseppet sem bánok, és minden vagánynak üzenem, ez a vírus nagyon kemény.

Kiemelt kép: Pataky Attila