Eddig mintegy kétszáz munkavállalónak lett pozitív a koronavírus-tesztje a tiszaújvárosi Poliol projekten dolgozók közül.

A polgármester jelentette be

Ez derül ki a MOL Petrolkémia hivatalos leveléből, amit Fülöp György polgármester osztott meg a Facebook-oldalán hétfőn.

Emelkedett a fertőzöttek száma

Eszerint a MOL német fővállalkozójától, a thyssenkrupptól értesült arról, hogy az országos trendeknek megfelelően az üzem kivitelezésén dolgozók között is nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Ezek is érdekelhetnek:

Karantén

A jelenlegi fertőzés továbbterjedésének megelőzésére a fővállalkozó thyssenkrupp úgy döntött, hogy a teljes kivitelezői létszámot leteszteli. Az érintett kivitelező összes munkavállalója a szálláshelyén maradt a mai napon. A jelenleg érintett mintegy 200, pozitív teszteredménnyel bíró dolgozó a tesztelés időpontjától kezdve karanténban van. Mindannyian tünetmentesek. A kontaktkutatás megkezdődött – írták a bejegyzésben.

Folyamatos ellenőrzés

Hozzátették, a kialakult helyzetet folyamatosan nyomon követik és a további intézkedéseket ennek megfelelően teszik meg.

Kötelező maszkhasználat

A MOL kiemeli, a vállalat készen áll a védekezésre, emellett szigorú óvintézkedéseket hoztak. Így az irodaházakban és a telephelyeken kötelező a maszkhasználat, a rendszeres, fertőtlenítő kézmosás és a távolságtartás, valamint fertőtlenítő takarítást végeznek.

FRISS: Befellegzett az orvosbáróknak – szétválasztják az állami és a magánpraxist, börtön jár a hálapénzért

Állandó szűrések

Emellett folyamatosan tesztelik a fizikai munkavállalók, valamint az irodai és szellemi dolgozókat. Ennek megfelelően 2-3 hetente minden fizikai dolgozót szűrnek, valamint október végéig a szellemi dolgozók 100 százalékát letesztelik.

Ezet is érdemes lehet elolvasnod:

Kiemelt kép: Illusztráció