Virágok és mécsesek borítják Baumann Péter sírját. A fiatal zsaru szolgálat teljesítése közben hunyt el. A rendőrök Péter szüleivel együtt rótták le kegyeletüket a posztumusz rendőr főhadnagy előtt.

Az év elején hunyt el Baumann Péter

Februárban ünnepelte volna 30. születésnapját Baumann Péter, akit januárban gyilkolt meg egy férfi a 11. kerületben. A Lecke utcai társasházba azt követően hívták ki a zsarukat, hogy egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította. A férfi a rendőrökre is rátámadt, ami tragédiával végződött. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két rendőr megsérült, egy meghalt

A tajtékzó férfi rátámadt a zsarukra. Egy éles tárgy volt nála, amivel három rendőrt is megsebesített. Egyikük, a mindössze 29 éves Baumann Péter belehalt a sérülésébe.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Megemlékeztek róla a rendőrök

A rendőrök amikor esküt tesznek, vállalják, hogy az életüket is kockáztatják, csakúgy mint a katonák. A Budapesti Rendőr-Főkapitányság most megemlékezett a posztumusz rendőr főhadnagyról. “Peti! Soha nem felejtünk el, emlékedet örökké a szívünkben őrizzük!” – áll a BRFK Facebook-oldalán.

Mátészalkán helyezték nyugovóra Baumann Pétert

A hősi halált halt rendőrt a Mátészalkai Köztemetőben temették el. A rendőr társai Péter szüleivel együtt emlékeztek és rótták le kegyeletüket Baumann Péter előtt. A sír előtt számos virág és mécses található.

A BRFK videója

Kényszergyógykezelést kértek a rendőr gyilkosára

Nem ment börtönbe Baumann Péter gyilkosa. Az ügyészség kényszergyógykezelést rendelt el a férfi számára. Kimondták ugyanis, hogy elmebeteg.

Ezzel indokolta tettét a gyilkos

Amikor a rendőrök intézkedni kezdtek a Lecke utcai társasház első emeletén a férfival szemben, közölték vele, hogy előállítják. A ruházatában lévő éles eszközt elvették, majd megpróbálták megbilincselni. A férfi azonban veszélyben érezte magát, és a rendőrökre támadt.

Ez volt a terve

A férfi meg akarta szerezni a rendőrök szolgálati fegyverét. A dulakodás közben a tőle elvett éles eszköz a földre került. Ezt magához vette, majd több zsarut is megsebzett vele.

A villamosmegállóban fogták el

A férfi az egyik rendőr mellkasán ejtett sebet, aki nem sokkal ezt követően el is hunyt. A másik két megsebzett rendőr a gyors és szakszerű ellátás következtében túlélte a támadást. Az ámokfutót a közeli villamosmegállóban fogták el végül. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: mécsesek Baumann Péter fotója mellett – Forrás: MTI/Máthé Zoltán