A betörők délután fél háromkor egy fehér Opel Astrával leparkoltak a dél-pesti agglomerációban, Taksonyban egy ház előtt. Maszkban megpróbáltak átmászni a kerítésen, a rájuk ugató kutyát meg akarták verni. Az esetről biztonsági kamera készített felvételt, a rendőrség a rendszám alapján azonosította az elkövetők autóját. A környéken kiakadtak a betörők merészségén, pofátlanságán.

„Ma délután 14:30-kor egy régi, fehér Opel Astra parkolt le a szomszéd ház előtt, amiből két férfi szállt ki és megpróbálták kinyitni a kapunkat, illetve átugrani rajta” – írja a Facebookon az a férfi, akihez megpróbáltak betörni, majd így folytatja:

„Még a kutyák sem zavarták őket, sőt a maszkos férfi meg is akarta ütni az egyiket. Fényes nappal, magukat nem zavartatva, hogy ki látja őket próbáltak bejönni az udvarunkba.

Amikor észrevettem, hogy mi történik, rájuk ordítottam és csak emiatt nem jöttek be végül, majd kedélyesen visszaültek a kocsiba és elhajtottak.

Azonnal hívtuk a rendőrséget, a körzeti megbízottat, akik néhány perc múlva ki is jött. Szerencsére a kamera rögzített mindent, így a felvétel alapján a rendőrök be tudják azonosítani az autót és egy egyik elkövetőt. Mindenki figyeljen a másikra! Ha bármi gyanúsat láttok, ne habozzatok hívni a rendőrséget!” – írja az a taksonyi férfi, akihez megpróbáltak betörni.

Nem sokkal később kiderült, hogy az opeles betörők nem adták fel, továbbmentek a Csokonai utcába, ahol egy másik háznál próbálkoztak – írja a KÉKFÉNY.com hírportál.

Az egyik szigetszentmiklósi csoportban azt írják, hogy az eset megdöbbentő. „Nappal, a délutáni órákban; nyáron kapucniban próbálnak betörni. Ezek szerint ezzel a módszerrel is lehetnek sikeresek. A mi könnyelműségünkön is sok múlik. Ne adjunk nekik könnyű elkövetést! Figyeljünk a szomszédainkra is!” – írják a csoportban.

Ezek is érdekesek, klikk a címre!

Egy besurranó tolvaj elmondja miért jut be könnyen bárhová és hogyan találja meg azonnal az eldugott pénzt

Egy igazi nagyágyú lett Szentendre új rendőrkapitánya, kell az erősítés, sok a bűncselekmény

Rablást akadályozott meg és életet mentett a kerepesi képviselőnő

Kiemelt kép: A betörésről készült felvétel