A betörők délután fél háromkor egy fehér Opel Astrával leparkoltak a dél-pesti agglomerációban, Taksonyban egy ház előtt. Maszkban megpróbáltak átmászni a kerítésen, a rájuk ugató kutyát meg akarták verni. Az esetről biztonsági kamera készített felvételt, a rendőrség a rendszám alapján azonosította az elkövetők autóját. A környéken kiakadtak a betörők merészségén, pofátlanságán.

„Ma délután 14:30-kor egy régi, fehér Opel Astra parkolt le a szomszéd ház előtt, amiből két férfi szállt ki és megpróbálták kinyitni a kapunkat, illetve átugrani rajta” – írja a Facebookon az a férfi, akihez megpróbáltak betörni, majd így folytatja:

„Még a kutyák sem zavarták őket, sőt a maszkos férfi meg is akarta ütni az egyiket. Fényes nappal, magukat nem zavartatva, hogy ki látja őket próbáltak bejönni az udvarunkba.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Amikor észrevettem, hogy mi történik, rájuk ordítottam és csak emiatt nem jöttek be végül, majd kedélyesen visszaültek a kocsiba és elhajtottak.

Azonnal hívtuk a rendőrséget, a körzeti megbízottat, akik néhány perc múlva ki is jött. Szerencsére a kamera rögzített mindent, így a felvétel alapján a rendőrök be tudják azonosítani az autót és egy egyik elkövetőt. Mindenki figyeljen a másikra! Ha bármi gyanúsat láttok, ne habozzatok hívni a rendőrséget!” – írja az a taksonyi férfi, akihez megpróbáltak betörni.

Nem sokkal később kiderült, hogy az opeles betörők nem adták fel, továbbmentek a Csokonai utcába, ahol egy másik háznál próbálkoztak – írja a KÉKFÉNY.com hírportál.

Az egyik szigetszentmiklósi csoportban azt írják, hogy az eset megdöbbentő. „Nappal, a délutáni órákban; nyáron kapucniban próbálnak betörni. Ezek szerint ezzel a módszerrel is lehetnek sikeresek. A mi könnyelműségünkön is sok múlik. Ne adjunk nekik könnyű elkövetést! Figyeljünk a szomszédainkra is!” – írják a csoportban.

Ezek is érdekesek, klikk a címre!

Egy besurranó tolvaj elmondja miért jut be könnyen bárhová és hogyan találja meg azonnal az eldugott pénzt

Egy igazi nagyágyú lett Szentendre új rendőrkapitánya, kell az erősítés, sok a bűncselekmény

Rablást akadályozott meg és életet mentett a kerepesi képviselőnő

Kiemelt kép: A betörésről készült felvétel