Új időszámítás kezdődik június 1-től Szentendrén és környékén. A rendőrség élére egy igazi nagykaliberű rendőr érkezik egyenesen a Nemzeti Nyomozó Irodából. Krauth Ferenc rendőr alezredesnek lesz dolga bőven, hiszen sok bűncselekmény történik a szentendrei kapitányság területén. Az agglomeráció 10 legveszélyesebb városa közül kettő hozzá fog tartozni.

Nagyon kellett már Szentendrére és környékére egy profi rendőrkapitány. Krauth Ferenc rendőr alezredes személyében megérkezett az erősítés a városba és környékére.

A szentendrei kapitánysághoz tartozik szinte a teljes szentendrei járás, egészen Visegrádtól Pomázig. Több mint 100 ezer ember szolgálata és védelme lesz az új rendőrkapitány feladata.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A 2018-as rendőrségi adatok szerint, a betörések számát tekintve az agglomeráció 10 legveszélyesebb települése közül kettő, Szentendre és Pomáz tartozik majd az új rendőrkapitányhoz.

Forrás: ORFK

Szentendre hivatalos oldalán a minap számoltak be arról, hogy az új kapitányt a Pest megyei rendőrfőkapitány, Nagy László mutatta be a város polgármesterének, Fülöp Zsoltnak. Alábbi képünkön a szentendrei polgármester és az új rendőrkapitány látható.

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere és Krauth Ferenc Szentendre új rendőrfőkapitánya – Forrás: szentendre.hu

Saját ürülékükben fetrengő drogosok

Szentendrei rendőrség területéhez tartozik Pomáz, ahol nagyon komoly drogproblémákról írtunk, valóságos drogtanya működött a településen, saját ürülékükben fetrengtek a drogosok.

Molesztáló szatírokból is van néhány lekapcsolásra váró a szentendrei kapitányság illetékességi területén. Pomázon és a HÉV-en is több molesztálás történt az elmúlt időszakban, ezekről az elsők között a BudaPestkörnyéke.hu hírportál számolt be.

Az új rendőrkapitányától sokan azt várják, hogy végre rendet tesz a környéken és Pomáz, Szentendre lekerül a problémás városok listájáról. Sokan szeretnének végre nyugalmat, biztonságot, kevés betörést az észak-budai agglomerációban.

Kiemelt kép: illusztráció