Szentestétől karácsony második napjáig összesen 70 lakástűzhöz kellett kivonulnia a lánglovagoknak.

Karácsony első napja volt a legkeményebb

Az adatok szerint szenteste 129, míg december 25-én 133 alkalommal riasztották a tűzoltókat idehaza. Karácsony másnapján már “csak” 106 alkalommal kellett beavatkozniuk. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többségében műszaki mentés miatt hívták őket

Az esetek közül 99 alkalommal volt tűz, 269 esetben pedig műszaki mentésben kellett részt vennie a tűzoltóknak. A három nap során 70 lakástüzet kellett eloltaniuk, csak hétfőn volt 25.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kunmadarason tragédia történt

A kunmadarasi Frangepán Miklós utcában egy lakóház nappalija gyulladt ki. A tűz olyan erővel tombolt, hogy egy helyen beszakadt a födém. A tűzoltók egy holttestet találtak az oltás során, három gázpalackot pedig kivittek az épületből, hogy ne robbanjanak fel.

Gázkazán robbant fel Budapesten

Egy 18. keürleti családi házban hétfőn délelőtt tizenegy óra környékén felrobbant egy gázkazán. A támaszfalából kidőlt egy tíz négyzetméteres darab. A tűzoltóknak négy ottlakót az erkélyen át kellett kimenekítenie. Nem keletkezett tűz, ám az épület lakhatatlanná vált, az önkormányzat gondokskodott a lakók elszállásolásáról.

Ezek is érdekelhetnek!

Hétvégi ház gyulladt ki Hódmezővásárhelyen

A Csongrád-Csanád megyében található településen egy hétvégi házban keletkezett tüzet kellett eloltania a lánglovagoknak. Lakhatatlanná vált az épület, az ismerőséhez költözött az ott lakó személy. Gyöngyösön egy csatornába esett kutyát mentettek ki.

Balatonfüreden háromszintes ház füstölt

A kéményben lévő lerakódás nem egyszer okozott gondot az ünnepek alatt. Balatonfüreden ennek következtében visszaáramlott a házba a füst.

Adventi koszorú és illatmécses is okozott galibát

Délután fél kettőkor egy adventi koszorú miatt alakult ki tűz egy 21. kerületi lakásban Budapesten. A tűzoltók kiérkezése előtt sikerült az ottlakóknak megfékeznie a lángokat. Bicskén egy lakóház konyhájában illatmécsestől kapott lángra egy hűtő.

Szén-monoxid-mérgezés Egyházasgergén

A mentők két holttestet találtak Egyházasgergén. A családi házban a szén-monoxid gyilkolt, ezt a tűzoltók is megerősítették. Elpusztult két kutya is a mérgező gáz következtében. A pincében üzemelő vegyes tüzelésű kazán miatt történt meg a tragédia.

Nem érdemes a szén-monoxid-érzékelőn spórolni

Ahol nyílt láng van egy házban, ott bizony szén-monoxid is keletkezhet. Az állandó és automatikus szellőzés biztosítása mellett célszerű beszerezni egy szén-monoxid-érzékelőt is, ami életeket menthet adott esetben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív