Hiába próbált ügyeskedni a fiatalember, végül lebukott. Nem csak ezt a vétséget rótták fel a 33 éves fiatalembernek.

Összesen tíz ilyen esetről tudnak

Egy 33 éves férfi 2020 nyarán kétszer, majd 2021-ben további nyolc alkalommal tankolt úgy különböző benzinkutakon, hogy nem fizette ki az üzemanyag árát. Kidolgozott egy módszert is arra, hogy ne lehessen felelősségre vonni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez volt a stratégiája

A fiatalember a saját járművéről elátvolította a rendszámot, vagy korábban lopott rendszámot rakott fel rá. Tankolt, mint minden más autós, ám a helyett, hogy a töltőpisztoly visszahelyezését követően a kasszához fáradt volna, fizetés nélkül sietve elhajtott a töltőállomásokról. Volt, hogy még kannában is vitt magával üzemanyagot.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Sok kárt okozott

A töltőállomások üzemeltetőit össszességében jelentős mértékben megkárosította. Több mint 170 ezer forintnyi üzemanyagra tert szert ezzel a módszerrel a férfi. Voltak azonban más vétségei is.

Ezek is érdekelhetnek!

Ezeket rótták még fel neki

A Győri Járási Ügyészség vádiratából kiderül, hogy a férfi a szóban forgó időszakban több járművet is feltört. Ezekből hangszórókat és akkumulátorokat lopott el. Nem tudta azonban sokáig űzni ezeket a “mesterségeket”.

Még 2021 őszén elfogták

A fentiek miatt 2021 őszén őrizetbe vették. Kihallgatták, ám ezt követően szabadon bocsátották. Nem hagyott fel azonban bűnös életvitelével a fiatalember.

Újabb lopásokra vetemedett

Idén két kerékpárt is ellopott, melyek összértéke 150 ezer forint. A bíróság ekkor már nem kegyelmezett: elrendelte, hogy tartóztassák le a férfit. Azóta nem is bocsátották szabadlábra.

Ez a vád ellene

Az ügyészség több alkalommal elkövetett lopással, és egyedi azonosító jellel való visszaéléssel vádolja a férfit. A halmazati szabályoknak megfelelően hét és fél év szabadságvesztésre is büntethetik. Sorsa felől a Győri Járásbíróság fog dönteni.

Elszabadultak az üzemanyagok árai

Amióta a kormány megszüntette a benzinárstopot, jelentős mértékben megugrott a benzin és a gázolaj ára. A rögzített 480 forintos hatósági árról a 95-ös benzin 641, míg a gázolaj 699 forintra emelkedett. Egy ideje már sejteni lehetett, hogy kivezetik az üzemanyagárstopot, ez azonban mégis sokakat érzékenyen érintett.

Lehet azért spórolni

Az egyes kutakon jelentős az eltérés az üzemanyagok árai között. Voltak olyan töltőállomások, ahol komoly akciók is voltak az elmúlt időszakban. Érdemes tájékozódni az aktuális árak kapcsán, mivel a literenkénti különbség olykor akár a 100 forintot is elérheti. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt