Leszakadt a mennyezet a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, és megsérült egy Angliából érkezett utas, a repülőtér nem tartja magát hibásnak.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

Az esetről a Magyar Nemzet egyik olvasója tájékoztatta a lapot. A baleset március 1-jén Manchesterből induló, Budapesten 19.30-kor landoló EZY1857 járat egyik utasával történt.

A lapot informáló utas elmondása szerint „embernyi nagyságú rész szakadt ki az álmennyezetből” és esett a szállítószalag mellett csomagjára várakozó utas fejére, aki könnyebben megsérült.

Az ORFK szóvivője, Gál Kristóf megerősítette: a repülőtér 2B terminál érkezőszintjén a poggyászkiadó szalagoknál körülbelül két négyzetméteres felületen leszakadt az álmennyezet, ami megsebesített egy brit állampolgárt.

Az utas nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság az eset körülményeit ismeretlen tettes ellen foglalkozás köré­ben elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt elrendelt nyomozás keretében vizsgálja.

Kapcsolódó cikkek:

Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője szerint a brit utas minimális hámsérülést szenvedett. Orvosi beavatkozásra nem volt szükség, a sérült saját lábon távozott.

A rendőrök helyszínelés után elvitték a bizonyítékokat további vizsgálatra. A Budapest Airport kezelésé­ben lévő épületeket folyamatosan ellenőrzik, rendszeresek a műszaki és a balesetvédelmi bejárások, a balesetet azonban nem a társaság kezelésében lévő szerkezet okozta – jelentette ki Hardy Mihály.

Ismét egy olyan kínos eset, ahol bárki más hibás lehetett csak a repülőtér, ahol az eset történt – a szóvivő szerint. Nemrég írtunk arról, hogy a repülőtér már annyira kínos, hogy a kormány figyelmét is felkeltették a lehetetlen körülmények. Kérdés meddig mehet ez még Ferihegyen.

Ferihegyi reptér: karámba terelt utasok és mocsok – Kiakadt a helyettes államtitkár

Kiemelt kép: Ferihegyi repülőtér – Fotó: BPK