88 éves korában újra megnősült Moldova György. Az író felesége halála után költözött össze egykori kolléganőjével, most pedig hivatalosan is összekötötték az életüket.

50 évig élt a feleségével

Moldova György közel 50 évig élt együtt a feleségével, akkor halála után pedig úgy nyilatkozott, hogy a szomorúság van jelen az életében és az sem biztos, hogy fog-e még írni bármiről is. Az író biztos volt abban, hogy a 7 évvel fiatalabb és jobb állapotban lévő felesége tovább fog élni nála. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Meghalt a felesége

Azonban az író felesége súlyos betegségben szenvedett, több mint egy évvel ezelőtt pedig meghalt. Moldova György ekkor maradt egyedül a gyászával.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lelki társra talált

Az író a gyászt követően újra társra talált, méghozzá az irodalmi szerkesztője, Palotás Katalin személyében. Katalin Szegeden élt és dolgozott. Imádja a Tisza-parti várost. De Moldova György kedvéért egy évvel ezelőtt képes volt otthagyni Szegedet, ugyanis azóta élnek együtt.

20 éve tart a vonzalom

Katalin és az író egyébként már 20 éve ismerik egymást, az egymás iránti vonzalmuk is azóta tart. „Amikor több mint húsz évvel ezelőtt bemutattak minket egymásnak Gyurival, azt gondoltam, ő az a férfi, aki hozzám tartozik, aki a társam lehet. Naiv gondolat volt, ő szerette a feleségét és ragaszkodott hozzá. Mégis…valahogy a közös munka során egészen közel kerültünk egymáshoz. Vártuk, hogy találkozhassunk, vártuk, hogy a másik szemébe nézhessünk. Gyuri tisztességes ember, megmondta, nem hagyja ott a családját” – mondta korábban Palotás Katalin.

20 éves barátság

„Vigyáznom kell egy csodálatos asszonyra, Palotás Katalinra, irodalmi szerkesztőmre. Több mint húszéves barátság a miénk, és mondhatom, Kati a sors ajándéka számomra.” – fogalmazott Moldova, majd arról is beszélt, hogy a gyász után igazi lelki társként kapaszkodtak össze.

Megható pillanat volt

Decemberben jelentették be, hogy összeházasodnak. „Megható pillanatok voltak. S az ember öreg fejjel is ki tudja mondani az igent” – mondta Moldova György.

Cicoma nélkül

„Sajátos, bensőséges hangulatú esküvő volt az, mindenféle felhajtás, cicoma nélkül. Két szépkorú, sikeres ember kötötte össze az életét, dacolva korral, vágtató idővel és a körülöttük lévő zűrzavaros világgal” – mondta az író a Blikknek.

Otthon házasodtak össze

„Az otthonunkban történt mindez, eljött hozzánk az anyakönyvvezető, s mi szépen, elegánsan felöltözve, tanúk jelenlétében fogadtuk, aztán megtörtént, aminek meg kellett történnie. Katalin csodálatos nő, sokat jelent számomra, hogy van, támogat és mellettem, mögöttem áll. Vigyáznunk kell magunkra és egymásra” .  

Egyszerre voltak Covidosok

„Nyolcvannyolc évesen már csak óvatosan tervezhetek. A Covid például egyszerűen leterített bennünket. Katalint és engem is. Hiába kaptuk meg a harmadik oltást, a vírus megbetegített és napokig az ágyból sem tudtunk kikelni. Jártányi erőnk sem maradt. De talán már túl vagyunk rajta. Túl vagyunk a nehezén” – mondta az író.

Aktívan dolgozik

Ifjú házasként pedig Moldova György ugyanolyan aktív, mint korábban. Most sem teszi le a tollat, dolgozik és a nyári könyvvásárra készül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Moldova György – Forrás: ATV