Az ismert állatvédőnek, Kodolányi Endrének még augusztusban égett le a háza, amíg a Sziget Fesztiválon szórakozott.

Értesítették a tűzről

Éppen a Sziget Fesztiválon volt az állatvédő, amikor arról értesítették, hogy lángokba borult a Budapest 19. kerületében lévő háza. Gyorsan hazasietett, akkor már munkában voltak a tűzoltók. Mindent megtettek, ám a katasztrófa elkerülhetetlen volt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bennégett négy kutya is

A tűzvész martalékává vált a tulajdonos négy kutyája. Három husky és egy labrador pusztult el. Füstmérgezést kaptak, és nem tudták megmenteni az életüket.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lakhatatlanná vált az épület

Az ingatlan a tűz miatt átmenetileg lakhatatlanná vált. Megkezdték a felújítását, teljes mértékig átalakítják az ingatlant. Kodolányi Endrének egy ideig nem volt ideje olyan mértékben résztvenni az állatmentésben, ahogyan szeretett volna.

Sejtették, mi okozhatta a tüzet

Már akkor sejtették, hogy mitől lobbanhatott lángra az épület. Akkoriban nagy hőség volt, így a férfi bekapcsolva hagyta a klímát. Gyanakodtak rá, hogy a klímát beszerelő személy valamilyen szakmai hibát követhetett el korábban.

Kiderült az igazság

Az éppen zajló felújítási munkák során egy olyan szobában lévő eszközt szerelt szét egy másik légkondicionáló-szerelő, ahova nem terjedt át a tűz. A berendezés így épen maradt, amit ugyanakkor telepítettek, mint a másikat, ami lángra lobbant. Hamar fény derült rá, hogy nem az előírásoknak megfelelően szerelték be.

Több probléma is volt az eszköz beszerelésével kapcsolatban

A Vasárnapi Blikk számára Endre, a Speciális Állatmentő Egység alapítója mondta el, hogy szakszerűtlenül lett beszerelve a vezeték, és a bekötésnél szikrák keletkezhettek. A klímát külső egységről szokták energiával ellátni, így ha rövidzárlat történik, akkor nem a beltéri egység gyullad ki. Ez náluk valamiért nem így történt.

Ezek is érdekelhetnek!

Úgy érzi, nem tudja számonkérni a klímaszerelőt

Azt aki eredetileg beszerelte hibásan a klímát, akár számon is lehetne kérni, miért nem a gyártói utasításoknak megfelelően járt el. A ház tulajdonosa azonban úgy véli, annyi idő telt el, hogy ennek már nem volna értelme. Sok hiba együttes elkövetése vezetett a tragikus végkimenetelhez.

Nem elég, ha valaki sokat fizet

Endre arról panaszkodott a lapnak, hogy az már kevés manapság, ha becsületesen fizet az elvégzett munkáért. Aki nem ért valamihez, azt könnyen át tudják ejteni.

Sokba kerül a kóklerség

Előfordul az is, hogy valaki szakembernek adja ki magát, ám mégsem ért ahhoz, amit csinál. Sokszor emberek és állatok életei forognak ilyenkor kockán. “Sajnos most is életekbe került a kóklerség, a nyerészkedés” – zárta gondolatait az állatvédő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív