Két, póráz nélküli kutya támadott meg néhány napja egy 18 éves lányt a Normafán. A lány combját érték a harapások, a sebek körül pedig bedagadt és belilult a lába. A kutyák gazdája szó nélkül magára hagyta a lányt, pedig igazolnia kellett volna, hogy a kutyái be vannak oltva.

Két németjuhász támadt a lányra

Telefonon, remegő hangon hívta anyját az a 18 éves lány, akire a Normafánál múlt kedden két németjuhászra emlékeztető kutya rátámadt, és harapdált össze.

A lányom délelőtt hívott, hogy mi történt. Három osztálytársával ment a Normafa felé, amikor meglátták a két kutyát– mesélte a Ripost-nak a Budakeszin lakó édesanya.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindkét combját harapták

Az anyuka azt is elmondta, hogy “a gazdájának nyoma sem volt, amikor a kutyák fenyegetően a gyerekek felé indultak, póráz nem volt rajtuk. Már ekkor megijedtek. Végül előkerült egy nő, aki megpróbálta visszahívni az állatokat, de azok elkezdtek morogni és ugatni.

Az egyik felugrott két mancsával a lányomra, aki erre hátrálni kezdett. Nem fordítottak hátat a kutyáknak, mert tudták, hogy azzal támadásra ingerelhetik őket, hanem próbáltak hátrálva menekülni, de az állatok követték a lányomat és mindkét combján megharapták” – mondta, majd hozzátette az édesanya:

Sorsára hagyta az állatok gazdája a sérültet

“A gazdájuk rájuk szólt ugyan, de csak annyit: ha így viselkednek, akkor legközelebb nem engedi el őket. Aztán szó nélkül távozott, sorsára hagyva a lányomat” – mesélte az édesanya

Az édesanya a közösségi oldalán kezdte keresni a kutyás nőt, ugyanis nem lehetett tudni, milyen oltásaik vannak az állatoknak. A rendőrségen is feljelentést tett. A lányánál meg is kezdték azt az oltássorozatot, amit akkor kell beadni, ha a támadó állat ismeretlen. Ettől megkímélhette volna a kutya gazdája, ha igazolja, hogy az ebek oltva vannak.

Ezt olvastad? Ráuszította kutyáját, úgy rabolta ki áldozatát a tolvaj

Ez pedig Csepelen történt: Egy anyára és két gyermekére támadt egy agresszív kutya, a rendőrök meglőtték az állatot

És ezt se hagyd ki! Vaddisznó támadás Szentendrén! A kutya megvédte a gazdáját, de csúnyán megsérült

Kiemelt kép: illusztráció