Pénteken beadták a 3,5 milliomodik vakcinát, aminek köszönhetően szombaton már kinyithattak a vendéglátó egységek teraszai. A nyitás természetesen sokakat vonzott, és többen ki is ültek egy kicsit teraszozni, köztük a miniszterelnök is.

Megvan a 3,5 millió beoltott

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel jelentette be a Kossuth Rádióban, hogy beadták a 3,5 milliomodik oltást, vagyis nyithatnak a vendéglátó helyek teraszai. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van az újraindulás

Mindez azt jelenti, hogy szombaton újra kinyithattak a teraszok, a vendégek pedig ismét maszk nélkül fogyaszthatják az enni-innivalóikat. A korlátozások enyhítésével újraindulnak a szolgáltatások és tovább lehetnek nyitva a boltok is.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Megmondta, hogy ez lesz

“A teraszok holnap reggel kinyithatnak, rám is vár egy korsó sör a teraszomon. Emiatt több szabályt is meg kellett változtatni, ezért 11 órakor kezdődik a kijárási tilalom kezdete” – mondta Orbán az interjúban, az ígéretét pedig be is váltotta, és szombaton vett is magának egy finom sört.

A szabályok azért be kell tartani

A nagy nyitási hullám és az önfeledt szórakozás azonban nem jelenti azt, hogy a koronavírus megszűnt létezni. Csak az elmúlt 24 órában 2796 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, a betegségben pedig elhunyt 212 beteg. A halálozási számok még mindig borzalmasak, ezért mindenképp oda kell figyelni az érvényben lévő korlátozó intézkedésekre.

Ezekre kell figyelni

A teraszok, kerthelyiségek reggel öttől és este fél tízig lehetnek nyitva. A vendégeknek nem kell maszkot viselniük, a felszolgálóknak viszont igen. A kijárási tilalom kezdete este 11 órára módosul. Ezenkívül a köztéren továbbra is kell hordani a maszkot, és ügyelni kell a másfél méteres távolságtartásra is: aki nem tartja be a szabályokat, súlyos bírságokra számíthat.

4 milliónál újabb enyhítések

Orbán Viktor a pénteki interjúban arról is beszélt, hogy 4 millió beoltottnál jön a következő enyhítés. Ha elérjük a számot, megnyitják a szolgáltatások széles körét, amihez szükség lesz a vakcinaigazolványra is. A számítások szerint a 4 milliomodik oltást csütörtökön érhetjük el.

Jövő héten újabb nyitás

4 millió beoltottnál megnyílnak a színházak, a tánc és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző és fittnestermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok. 

Megitta a sörét

A miniszterelnök már az interjúban is jelezte, hogy ma meg fog inni egy hideg sört a teraszon, és lám, tényleg kiült egy kicsit iszogatni. Erről a Facebook-oldalán számolt be, bejegyzésében pedig csak annyit írt: “Szabad a sör”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme a bejegyzése

Kiemelt kép: Orbán Viktor – Forrás: Facebook