Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a csütörtökön megtartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a főpolgármester azt kérte a budapesti cégek vezetőitől, adjanak szabadnapot azoknak a dolgozóknak, akik beoltatják magukat. Az Erste Bank már be is jelentette, náluk szabadnapot ér a vakcina.

A Városháza oltásra bíztatja az embereket

A Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésének előzeteseként tartott sajtótájékoztatón Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes több témát is szóba hozott. Ezek közül az egyik az oltások népszerűsítése volt. A városvezető elmondta, február 1-től a Fővárosi Önkormányzat 600 plakáton, 12 ezer szórólapon, sajtóban megjelenő kreatívokon kéri az embereket az oltakozásra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kormány a főváros után megy

A fővárosi oltási kampány jegyében ismert emberekkel forgatott videókkal is népszerűsítik az oltás felvételét. A városvezető szerint a kormány ezt csak most kezdte el, ami helyes, de kezdhették volna előbb is.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

A cégvezetőket kérte a főpolgármester

A főpolgármester már korábban felkérte a fővárosi cégek vezetőit, hogy ösztönözzék munkavállalóik körében az oltás felvételét azzal, hogy az injekció beadásának napjára szabadnapot biztosítanak számukra. 

Az Erste Bankban szabadnapot adnak

Közben az Erste Bank bejelentette: szabadnapokat osztanak azoknak a munkatársaknak Magyarországon, akik felveszik az oltást – a home office-ban lévők egy, a bejárós munkatársak két szabadnapot is kapnak, miután bemutatták az oltást igazoló plasztikkártyát annak kézhezvétele után.

Magyar tragédia

Karácsony Gergely főpolgármester cikkünk megjelenése előtt nem sokkal arról posztolt, hogy a legtragikusabb lista élére kerültünk: Magyarországon haltak meg lakosságarányosan a legtöbben koronavírus-járványban.

A kormány felelőssége

„Nincs az a propaganda, amely elfedné a kormány felelősségét abban, hogy ennyi ember meghalt Magyarországon. Ezt a járványt le fogjuk küzdeni, de ez a már több, mint 26 ezer magyar ember soha nem fog visszatérni közénk. Ezt a nemzeti tragédiát pedig soha nem fogjuk elfelejteni.” – írja a főpolgármester, majd így folytatja:

26 ezer áldozat

Most már több, mint 26 ezer magyar embertől volt kénytelen búcsút venni a családja. A járvány egyik korosztályt sem kímélte, az áldozatok között fiatal életerős emberek vagy éppen időskorban lévő férfiak és nők, az életkoruk nem számít, csak az, hogy kimondjuk végre, a napi adatok mögött emberi sorsok és életek vannak: nagyszülők, szülők, gyermekek, barátok, kollégák, ismerősök.

Emberéletek

A sokat idézett miniszterelnöki mondat ellenére, miszerint „A védekezés sikerét az emberéletekben mérjük” mintha egy fikarcnyi együttérzés sem lenne a kormányban. Az igazi küzdelem, amely a kórházakban történik láthatatlan marad, és csupán az oltást kapott személyek számát szajkózzák, mintha ezzel enyhíteni lehetne gyászt, kétségbeesést és kilátástalanságot – írta a főpolgármester.

Más a magyar szatisztika

A kormány eddig azzal magyarázta a rendkívül sok halálos áldozatot, hogy Magyarországon sokkal pontosabb statisztikai adatokat vezetnek a koronavírus halálos áldozatairól, mint máshol, ezért a számok nem teljesen összehasonlíthatók. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép forrása: MTI/Vasvári Tamás