Szív alakú kupakgyűjtőt avattak fel kedden Dunakeszin. A szokatlan ládába bárki bedobhatja a műanyag kupakokat, így támogathatja a halmozottan sérült gyerekek iskolázását, életét. Az önkormányzat minden forintot megdupláz, így a haszontalannak tűnő szeméttel most a gyerekeknek segíthetsz!

A Zöld Dunakeszi program keretén belül újabb lépést tettünk a környezetünk védelmében. Szív alakú kupakgyűjtőt helyeztünk el a Casalgrande téren, amelyet Tuzson Bence országgyűlési képviselőnkkel már fel is avattunk – írja friss bejegyzésében Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere.

Tudtad? Koronavírus miatt karanténba került Dunakeszi polgármestere Dióssi Csaba

Mint fogalmazott: aki így gyűjti a műanyag kupakokat, egyben egy nemes célt is támogat, ugyanis a lakossági gyűjtésből származó bevétellel egy éven keresztül a dunakeszi kötődésű Veni Vidi Vici Alapítványt támogatjuk, a befolyt összeget ráadásul az önkormányzat megduplázza, így kétszeresen támogatjuk a civil szervezetet, amely halmozottan sérült gyermekek iskolai kereteken belüli oktatásával foglalkozik – írta a polgármester.

A Veni Vidi Vici Alapítvány megálmodói olyan szülők, akik saját élethelyzetükből adódóan tapasztalták meg azt, milyen lehetőségei vannak az oktatás területén egy halmozottan sérült gyermeknek.

Az oktatási- és ellátórendszer hiányosságainak kiküszöbölésére létrehozták a Veni Vidi Vici Alapítványt, azzal a céllal, hogy lehetőséget adjanak a sérült gyermekeknek az oktatásra, majd a későbbiek során a sérült felnőtteknek a munkavégzésre, és az önálló élet lehetőségére.

Az első gondolattól, az azt követő tollvonásokon át, fő motivációjuk a saját gyermekeik élete és a pozitív életlátás volt, mely a legerősebb védjegye a sikernek – írják a szervezet oldalán.

Dunakesziről írtuk, ezeket is olvasd el, kattints a címekre!

A Veni Vidi Vici Alapítvány első számú célja a halmozottan sérült gyermekek oktatása iskolai keretek között. Az Alapítvány hisz abban, hogy egy oktatási intézménynek az élet színességét kell szimbolizálnia, ezért az elzárt, szegregált oktatás helyett a szociális integrációra törekszik, mely lehetőséget biztosít a sérült és ép diákoknak a találkozására az iskolai szüneteken, ünnepségeken, ebédlőben.

Az Alapítvány alapítói, munkatársai és önkéntesei teljes szívükkel, töretlenül dolgoznak álmuk és a sérült gyermekek álmainak megvalósításáért.

A Dunakeszin felállított színdobozba mától mindenki beledobhatja a pet-palackok műanyag kupakjait. Ha megtelt a doboz, átvételi pontra viszik, ahol amennyit fizetnek érte, azt megduplázza az önkormányzat. Környezetvédelem és alapítványi támogatás egyben, ráadásul mindez nem kerül a támogatóknak semmibe, hiszen a kupakokat amúgy is kidobták volna.

Sztorik Dunakesziről, ha már itt vagy ezekre is kattints!

Kiemelt kép: A szívdoboz átadásán Tuzson Bence országgyűlési képviselő és Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere – Forrás: Facebook/Dióssi Csaba