Április 1-jétől a zöld rendszámos autók tulajdonosainak is fizetni kell a parkolásért Szentendrén.

Lesz, aki továbbra is ingyen parkolhat

Erről a Villanyautósok számolt be a város hivatalos honlapján található tájékoztatás alapján. Fontos kiemelni, hogy a szentendreiek továbbra is ingyen parkolhatnak a zöld rendszámú autókkal az I. és II. zónában, de csak akkor, ha regisztrálnak az ügyfélszolgálatnál vagy a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság parkolási ügyfélszolgálatánál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ügyfélszolgálat:

Cím: 2000 Szentendre, Duna korzó 25. „Fehér Ház”
Tel.: +36-26/300-407
E-mail: [email protected]
Postai levél: 2000 Szentendre, Duna korzó 25.
vagy 2000 Szentendre, Városház tér 3.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Szentendrei Rendészeti Igazgatóság parkolási ügyfélszolgálat:

Ügyfélfogadási idő:
hétfő 8.00-20.00, kedd és csütörtök zárva, szerda 11.00-16.00, péntek 8.00-13.00 óráig
Tel.: 06/26 300-407/parkolás
Email: [email protected]

Ezért szűnik meg

A portál azt írja, a város azzal indokolja a díjmentesség megszüntetését, hogy jelentősen növekedett a zöld forgalmi rendszámmal rendelkező autós száma, emiatt pedig a díjmentes várakozási lehetőség fenntartása egyre gyakrabban eredményezett forgalomtechnikai nehézségeket. 

FRISS!

Nem Szentendre az egyetlen város

A város tájékoztatójában azt írja, hogy nem Szentendre az első és egyetlen város, ahol a zöld forgalmi rendszámú autó díjmentes várakozása megszűnik, ezzel valószínűleg arra utalnak, hogy pár napja Siófok ugyanezt a lépést tette meg. Erről egy hosszabb posztban a város polgármestere számolt be a közösségi oldalán.

Itt a teljes poszt:

Hibrid autók

A zöld rendszámú autók egy része hibrid jármű, ezért nem garantált, hogy semmiféle szennyezőanyagot nem bocsát ki működése során – áll a város hivatalos közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay