A belgyógyászatról a covid-osztályra helyezték át Mészöly Kálmánt, mert elkapta a koronavírust. A Vasas és a magyar válogatott legendája a múlt héten kórházba tüdőgyulladással és keringési zavarokkal.

Tüdőgyulladása volt

Mint arról a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk, a múlt héten kórházba került Mészöly Kálmán. A legendás játékost azóta is a Szent János Kórházban ápolják. Az első diagnózis szerint keringési problémákkal, fertőzéssel és tüdőgyulladással küzdött.

Kiderült, hogy covidos

Mészöly Kálmánt a belgyógyászatról a covid-osztályra helyezték át, mert a 81 éves egykori klasszis játékos elkapta a koronavírust – írja a sportal.hu. Fia, Mészöly Géza ezekben a percekben is ott van mellette. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fia ott van nála

„Éppen a Jánosban vagyok, egy szkafandert kaptam, abba öltözve látogatom meg édesapámat” – mondta a Borsnak Mészöly Géza, Mészöly Kálmán fia. „Szerencsére a covid következtében fellépő láza már nincs” – tette hozzá.

Többször volt kórházban

Ahogy arról ebben a cikkben írtunk, 81 éves Mészöly Kálmánt, a Vasas ikonikus alakját súlyos állapotban szállították kórházba november elején. Mészöly Kálmán egészségi állapotával az utóbbi időben többször is probléma adódott. Szeptemberben néhány napot kórházban kellett töltenie. A nyáron pedig rövid idő belül kétszer is kórházba került.

Hosszú ideje több betegséggel kell küzdenie

Júliusban arról szóltak a hírek, hogy a kiszáradás tünetei jelentkeztek nála. Ezek olyan súlyosak voltak, hogy a Honvédkórházba szállította a mentő. Az infúziós kezeléstől jobban lett.

Néhány nap múlva újra kórházba került

Fia, Mészöly Géza akkor elmondta, hogy néhány nappal azután, hogy a Honvédkórházban ápolták édesapját, hamarosan újra kórházba került. Kezdődő tüdőgyulladás jeleit mutatta, ezért kellett hozzá orvost hívni. A Korányi Kórházban ápolták egy hétig.

Tavasszal nagy öröm érte

A Szőke Szikla becenévre hallgató Mészöly Géza rendkívül örült, hogy kedvenc csapata, a Vasas hosszú éveket követően visszajutott az NB I-be. A csapat immáron a legjobbak között mutathatja meg hétről hétre, hogy mire képes. Egészségi állapota miatt Mészöly Kálmán több mérkőzést is csak a televízión keresztül tudott megnézni.

Ezer szállal kötődik a Vasashoz

Mészöly Géza 1959 és 1972 között 279 mérkőzésen lépett pályára a Vasas színeiben. Összesen 32 alkalommal zörgette meg a hálót szeretett klubjában. Később edzőként irányította a piros-kékeket, összesen négy alkalommal.

A válogatottban is letetette a névjegyét

1961 és 1971 között 61-szer ölthette magára a Szőke Szikla a címeres mezt. Hat alkalommal szerzett gólt, négyszer tizenegyesből volt eredményes. Kétszer is ott volt a válogatottal játékosként a világbajnokságon. 1962-ben Chilébe az ötödik, 1966-ban Angliában a hatodik helyen végzett a magyar válogatott.

Szövetségi kapitány is volt

1980 és 1983 között a válogatott szövetségi kapitánya volt. 1981-ben kijuttatta a nemzeti tizenegyet a spanyolországi vb-re. Ott azonban már nem alakultak jól a dolgok, és kiesett a csoportmérkőzések után a magyar válogatott. Mészöly Géza ezután le is mondott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Mészöly Kálmán