Friss hírek érkeztek a 61-szeres válogatott labdarúgó állapotáról, akiről kora este derült ki, hogy ismét kórházi kezelésre szorul.

Kritikus állapotban szállították a János Kórházba

Ahogyan megírtuk, a 81 éves Mészöly Kálmánt a János Kórház belgyógyászati osztályra szállították szerda este. Akkor még nem lehetett tudni, hogy mi történt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mészöly Kálmán fia nyilatkozott édesapja állapotáról

A sportal.hu számára Mészöly Géza, a “Szőke Szikla” fia elmondta, hogy bár az első hírek aggodalomra adtak okot, de édesapja állapota kielégítő. Mindenkinek köszönetét fejezte ki, aki aggódik Mészöly Kálmánért.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sokan keresik

Mészöly Gézát sokan keresik, hogy édesapja állapota felől érdeklődjenek. Jól esik számára ez a figyelem. Abban bíznak, hogy felépül és le fogja tudni győzni a betegséget.

Ez az oka, amiért kórházba került

„Tüdőgyulladással, keringési rendellenességgel és fertőzéssel került kórházba, de az orvosok elmondása szerint a helyzethez képest jó állapotban van” – mondta a lap számára Mészöly Géza. Idén már nem ez az első eset, hogy komoly orvosi kezelésre szorul a korábbi szövetségi kapitány.

Ezek is érdekelhetnek!

Van ok a reményre

Bár az idei évben már többször is kórházba szállították Mészöly Kálmánt, eddig még mindig felépült. Legutóbb szeptemberben kezelték kórházban. A nyáron előbb kiszáradás gyanújával vitte el a mentő, később pedig kezdődő tüdőgyulladás jelei miatt hívtak hozzá orvost, majd a Korányi Kórházban kezelték.

Visszavonultan élt

Mészöly Kálmán visszavonultan élt mostanság. Egészségi állapota nem tette lehetővé, hogy szeretett csapata, a Vasas minden mérkőzésére kilátogasson. A csapat hosszú idő után visszajutott az NB I-be, a Szőke Szikla legnagyobb örömére.

Ritkán mozdult már ki

Májusi nyilatkozatában elmondta, hogy ritkán mozdul ki otthonról. A közelben nagyokat sétált, budai otthonának különleges hangulatával igyekezett feltölteni a lelkét.

Játékosként csak a Vasasban focizott

Profi pályafutása során 279 mérkőzésen lépett pályára a Vasasban. 32 gólt szerzett a klubjában, de a válogatottban is letette a névjegyét. 61 mérkőzésen 6 alkalommal talált az ellenfelek hálójába.

Többször is edzette a Vasast, a válogatottat is irányította

Mészöly Kálmán edzőként számos alkalommal vállalt edzői munkát a Vasasnál. Mindemellett külföldön, Törökországban, Szaúd-Arábiában és Cipruson is trénerkedett. A válogatottat szövetségi kapitányként kijuttatta az 1981-es spanyolországi világbajnokságra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Mészöly Kálmán – Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd