61 éves korában meghalt az MTK volt játékosa, egykori válogatott Handel György. A focista koronavírus szövődményei miatt halt meg, december édesapja szintén a fertőzés miatt hunyt el.

Meghalt Handel György

Meghalt Handel György egykori válogatott focista, az MTK korábbi játékosa. Halálát a koronavírus okozta, több hétig volt lélegeztetőgépen.

December közepén kapta el a vírust

A 61 éves sportoló december közepén fertőződött meg. Az állapota annyira súlyossá vált, szilveszter környékén lélegeztetőgépre tették az orvosok a fővárosi Péterfy kórházban. Azóta vívja harcát az életéért.

Rossz hírek jöttek

„Sajnos, nagyon rossz híreket közöltek velem. Azt mondták, csoda kell ahhoz, hogy Gyuri felépüljön. Akár hetekig is lélegeztetőgépen maradhat, semmilyen pozitívummal nem tudtak biztatni” – mondta akkor a Blikknek a felesége.

Koronavírusban halt meg az édesapja

Handel György állapota akkor kezdett rosszabbra fordulni, miután megtudta, hogy ugyancsak koronavírusban szenvedő édesapja meghalt. Az MTK egykori játékosának semmilyen alapbetegsége nem volt.

Apja halála után romlott az állapota

„4-5 nappal később már sokkal jobb volt a közérzete, elmúlt a magas láza. December 28-án aztán a kórházban borzalmas hírt kapott telefonon. Értesítették arról, hogy meghalt az édesapja. Mindez nagyon megviselte. Rohamosan romlott az állapota, ismét felment a láza, már annyira rosszul volt, hogy lélegeztetőgépre került” – mesélte korábban a focista felesége.

Küzdöttek érte az orvosok

“Nagyon nagy hálával tartozom az orvosoknak, mindent megtettek a férjemért. A kórházban a lehető legjobb körülményeket biztosították számára, mindvégig küzdöttek érte. Nem az orvosokon és az ápolókon múlt, hogy nem sikerült megmenteni az életét. Szerencsére többször is bemehettem Gyurihoz, volt lehetőségem tőle elbúcsúzni” – mondta a gyászoló özvegy.

A sportolót az MTK Budapest is gyászolja

Az MTK Baráti Köre Facebook oldalon így búcsúznak Handel Györgytől: „Elment a Hangya! Handel Gyuri nem csupán egy volt játékosunk, a 80-as évek MTK-jának meghatározó középpályása, gólvágója, hanem egy volt közülünk!Hangya, ahogy a lelátón hívtuk nem csak a 108 kék-fehérben lejátszott meccse, a 81-82es NB2-es szezonbéli gólkirályi címe, vagy a magyar válogatottsága okán lesz örökre kedves minden MTK szurkoló szívének!” Hanem közvetlen és szeretetre méltó egyénisége, pozitív életfelfogása, humora és az irántunk tanúsított barátsága miatt is!… Isten veled, Gyuri! Nagyon hiányozni fogsz nekünk, de szívünkben örökké velünk maradsz!”

Pályafutása

Az 1959-es születésű Handel György összesen 186 NB I-es mérkőzésen 39 gólt szerzett. Játszott az MTK-VM, a Volán SC, a Siófoki Bányász, a Veszprém SE valamint a Rába ETO csapatában is, majd Máltán légióskodott. A válogatottban egyszer játszott: az 1987. szeptember 23-i, Lengyelország ellen Európa-bajnoki selejtezőn.

Kiemelt kép: Handel György – Forrás: Facebook/MTK Baráti Kör