A Balatonba szórják hamvait – ezt nyilatkozta Kóbor János. Az elmúlt időszakban több idős zenész is meghalt koronavírusban és más betegségekben, talán emiatt foglalkozik most az elmúlással az Omega énekese.

A Balaton szerelmese

“Engem szórjanak helikopterrről a Balatonba a hamvasztásom után” – mondta Kóbor János. Minderről azok után beszélt az Omega énekese, hogy felidezte három zenésztársa halálát – írja a Riport7-re hivatkozva a BalatonKörnyéke.hu hírportál.

Ne a jégre szórják

“Hogy egy kicsit morbidok le­gyünk, nyáron kell meghalni. Persze nem a most következőn, majd valamikor, mert nem lenne jó, ha a jégre szórnának” – próbált viccelődni a zenész, aki elárulta: már bőven túlélte saját reményeit.

Az Omegának tovább kell élnie

Az új év beköszöntével mintha Kóbor János is új erőre kapott volna. Januárban a Borsnak már a visszatérésről beszélt, és arról, hogy folyton a Benkő Lacival váltott szavai csengenek a fülébe: “történjen bármelyikükkel bármi, az Omegának tovább kell élnie.” Az énekes szavaiból tehát újra az együttes mottója, az „életfogytig rock’n’roll” hallatszott ki.

A társak tragédiája

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes arról is beszélt, hogy bármennyire is nagy benne az életigenlés, látva társai tragédiáját az elmúlás gondolata 78 évesen az ő tudatába is beférkőzött már. Éppen emiatt már megtervezte miként akar majd búcsút venni a földi léttől. IDE KAPCSOLÓDIK: “Megindultak a ráknak az áttétjei, már nem volt valószínű, hogy kijön” – megtörten nyilatkozott Benkő László haláláról Kóbor János

Eltemette a barátait

Az elmúlt időszakban tragédiák sora érte a legendás Omega együttest. Két hónapon belül a billentyűsüket, Benkő Lászlót, a basszusgitárosukat, Mihály Tamást és technikusukat, Nemes Lacit is eltemették. Kóbor Jánost teljesen összetörte barátai halála. IDE KAPCSOLÓDIK: „Nem mondok beszédet Laci temetésén! ” – képtelen elbúcsúzni Benkő Lászlótól Kóbor János, ma temetik az Omega billentyűsét

Nagyon vigyáz a vírussal

Kóbor János szerencsére jól van annak ellenére, hogy bőven benne van a veszélyeztetett korban. Elmesélte, hogy nagyon fegyelmezetten viselkedik. Rendkívül ritkán hagyja el a lakást, amikor pedig mindenképp ki kell mennie az utcára, azt csak maszkban teszi, amit humorosan csak szájkosárként emleget.

Félt a második hullmától

„A sorsunk megpecsételődött, az Omegát végleg megölte a koronavírus. Már nyáron is nagyon tartottam ettől a második hullámtól, sajnos az aggodalmam nem volt alaptalan” – mondta, majd így folytatja:

Kóbor János elkeseredett

„A mi esetünkben azért rosszabbak a dolgok, mert egy hatvanéves zenekarról van szó, bőven hetven év feletti tagokkal. Egy év nekünk már nem ugyanaz, mint egy fiatalabb művésznek” – kesergett Kóbor János.

Ide kapcsolódik:

Vitorlázás a Balatonon

Kóbor Jánosnak a balatonvilágosi kikötőben van hajója, egy Bavariával járja a Balatont. Korábban elmesélte, hogy nagyon szeretni ezt a típust, mert kényelmesen fel tud benne állni, van benne jól felszerelt konyha, fürdőszoba és még Léna lányának is jutott itt külön kabin. Kóbor János 40 éve vitorlázik a Balatonon.

1962-ben alapították az Omegát

Benkő László és Kóbor János 1962-ben alapító tagja volt az Omegának, amely minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara. Az együttesnek mind a 17 stúdiólemezén játszott; az Omega 1968-ban első kelet-közép-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. A csapat világszerte több mint 50 millió albumot adott el.

Kiemelt kép: Kóbor János, BPK-montázs