Egyelőre meg nem erősített információink szerint három magyar vesztette életét, egy ember pedig súlyosan megsérült szombat reggel egy salzburgi autóbalesetben, ahol egy személygépkocsi egy busszal ütközött össze.

Ketten haltak meg a helyszínen

A baleset nem sokkal reggel 8 óra előtt történt. Az oldalirányú ütközés következtében, az áldozatok beszorultak és a helyszínén életüket veszítették. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Három mentőhelikopter érkezett

A balesetben az utasok nélkül közlekedő busz vezetője is súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínre nagy létszámú mentőegység, köztük három mentőhelikopter, egy tiroli mentőautó és négy mentőautó is érkezett – közölte a Vöröskereszt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kórházban a sérültek

A súlyosan sérült buszsofőrt kórházba szállították, ahol most is ápolják.

Magyarok jártak szerencsétlenül

A Vöröskereszt egyik munkatársa megerősítette, hogy az áldozatok nem osztrákok voltak. Ugyan ők nem tudtak további részletekkel szolgálni, ám a Blikk úgy tudja, hogy az elhunytak magyarok voltak.

Megrázó fotók

A balesetről képeket közölt a Twitter-oldalán az osztrák SN aktuell. A megrázó fotókat itt lehet megtekinteni.

Egy 25 éves magyar vezette az autót

A Salzburg Nachrichten tudósítása sajnos megerősítette az értesüléseket. A beszámoló szerint egy 25 éves magyar férfi által vezette azt a személygépkocsit, amely egy autóbusszal ütközött Leogang és Hochfilzen között.

Frontális ütközés

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a magyar a behavazott úton elvesztette uralmát járműve felett, és frontálisan ütközött a szembejövő busszal. Ő és 29, illetve 36 éves utasa beszorult a járművükbe.

A sofőr a kórházban halt meg

A két utas a helyszínen életét vesztette, a sofőr a salzburgi baleseti kórházban belehalt sérüléseibe. A magyarok egy fekete színű Volkswagenben utaztak.

További hírekre várva

Amint friss információk érkeznek a tragédiáról, megosztjuk majd olvasóinkkal. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció