Megérkeztek az Inter Traction Electrics Kft.-vel kötött szerződés opciójából lehívott első Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbuszok a BKV Zrt. telephelyére.

Megérkeztek

A BKV óbudai telephelyére megérkeztek a 2018-as szerződés 400%-os opciójából lehívható alacsony padlós autóbuszok első darabjai. A Kormány a 2021-es költségvetés terhére 34 Mercedes-Benz Conecto Next Generation beszerzésére biztosít forrást. A Fővárosi Önkormányzat előfinanszírozásának köszönhetően azonban már idén decemberben forgalomba állhat 17 csuklós autóbusz, 17 szóló busz pedig várhatóan jövő év januárjában.

FRISS!

Furcsa dolgot vettek észre a Mercedesen, miután összeütközött egy kisbusszal a Szerémi úton

Technikai paraméterek

A most érkezett járművek technikai paraméterei megegyeznek az év eleje óta közlekedő – a szerződés alapmennyiségét jelentő, a BKV Zrt. Beruházási Tervéből finanszírozott – 20+20 Conecto paramétereivel.

Az igényeknek megfelelően

A budapesti igényeknek megfelelő módon több színű fényezés, nagyobb méretű, elhúzható oldalablakok, speciális vezetőülés, megerősített kivitelű (36 kW) légkondicionáló berendezés, a több ülőhely kialakíthatósága érdekében az ülések alatt elhelyezett üzemanyagtartály, LED-es belső világítás, komplett FUTÁR rendszer, extra fel- és leszállásjelzők és ajtónyitók (pl. ajtónyitó vakok és gyengénlátók számára), fedélzeti, valamint adatrögzítővel ellátott front- és tolató kamerák jellemzik az autóbuszokat.

EZ IS ÉRDEKELHET:

“Akik naponta vonattal járnak rémtörténeteket tudnak mesélni” – mondta Vitézy Dávid

Környezetvédelem

A BKV számára kiemelt jelentőségűek a környezetvédelmet szolgáló és az energiahatékonyságot javító intézkedések. Legutóbb a kelenföldi garázs területén telepített napelemes autóbusz tárolók átadása tett erről tanúbizonyságot.

Csökkentett károsanyag kibocsátás

Ezért a most átvett buszokkal kapcsolatban mindenképpen meg kell említeni, hogy az új járművek a jelenleg érvényben lévő legmagasabb Euro-VI d Temp környezetvédelmi besorolással rendelkeznek. Ennek köszönhetően jelentős mértékben csökkentik a BKV autóbuszflottájának károsanyag kibocsájtását, és ezzel hozzájárulnak a főváros levegőminőségének további javulásához. Az alacsony üzemanyag fogyasztásra optimalizált nyomatékváltó pedig az elfogyasztott dízel üzemanyag mennyiségét csökkenti.

Itt fognak közlekedni

Az új csuklós Mercedesek a cinkotai- és a dél-pesti telephelyek által kiszolgált körzetekben, míg a szóló példányok jövőre a kőbányai trolibusz garázs által kiszolgált területeken fognak közlekedni, a legelhasználódottabb autóbuszokat kiváltva.

Videón az átadás

Kiemelt kép: Részlet a videóból