Várhatóan 2021-re létrejöhet az elektronikus jegyrendszer is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a főpolgármester. Tarlós István beszélt egyebek között a budapesti drogprevencióról és arról, hogy Ferihegynél Vecsés felé kellene járniuk a repülőgépeknek.

Sok pénz, változatos munka! Hirdetésszervezőket keresünk! Otthonról is végezhető munka, magas jutalékkal, melyet azonnal utalunk. Fizetjük a telefonszámlád, a járulékaidat, nem számít mennyi idős vagy! A részletekért kattints ide!

Nincs olyan információm sem a kivitelezőktől, sem a projektigazgatóságtól, amely alapján arra lehetne számítani, hogy nem indul meg az utasforgalom március végén – mondta a 3-as metró felújításáról Tarlós István. Hozzátette, várhatóan 2021-re létrejöhet az elektronikus jegyrendszer, amelynek eddigi kezelése Budapest főpolgármesterének megfogalmazása szerint nem a BKK legsikeresebb beruházása – írja az Infostart.hu.

Költségvetés

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál is beszámolt arról, hogy a közgyűlés elfogadta a főváros idei költségvetését. Ezzel kapcsolatban a főpolgármester elmondta, hogy az egyensúlyban van a keletkezet hiány is kezelhető.

Mint mondta, 386 milliárd a költségvetési főösszeg, de ebben az egészségügy és az oktatás nincs még benne. Ezt nagyrészt a 266 milliárd forint bevétel mellett az önkormányzat birtokában lévő értékpapírokból és korábbról fennmaradt tartalékból fedezik majd. Tarlós István elmondta, hogy a hiány így 66 milliárd forint lesz, amelyet hitelből egyenlítenek ki.

Adó

Tarlós István arról is beszélt, hogy Budapest helyzetén javítana, ha nagyobb mértékben részesülne a fővárosban megtermelt személyi jövedelemadóból. A főpolgármester az idegenforgalmi adó lehetőségét is felvetette a kormányfőnek.

Tavaly ősszel, szeptemberben, októberben a miniszterelnöktől nekem összességében 107 milliárd forintot sikerült szerezni a városnak– tette hozzá a főpolgármester.

Repülőtér

A főváros komoly változásokat szeretne elérni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér működése közben keletkező zajterheléssel kapcsolatban, mert az súlyosan érinti néhány kerületet – mondta a főpolgármester. Mint mondta: szeretnék elérni, hogy a mély alvás időszakában, éjfél és 5 óra között teljes repülési tilalmat vezessenek be.

A reptérnek Tarlós István szerint változtatnia kellene a zajmérés módszerén, illetve a zajszint ellenőrzését a Közlekedési Hatóságra bízná az önkormányzat. A repülési vonalat pedig Vecsés felé módosítaná a főpolgármester.

Kapcsolódó cikkek:

Közfejlesztések Tanácsa

A főpolgármester arról is beszélt, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának csütörtöki ülésén melyek voltak a legfontosabbak napirendi pontok. Mint mondta, szó volt: a Lánchíd felújításáról, a BKV járműcseréjének folytatásáról, az új közlekedési múzeumról, az Eiffel Műhelyházról, az Országos Levéltár elhelyezéséről, az MTK sportlétesítményéről.

Az ülésen felállítottak egy kodifikációs és – a miniszterelnök jóváhagyásával – egy közbeszerzési törvény módosítását előkészítő munkacsoportot. Tarlós István javasolta a jogszabály, mert az most “károkat okoz, hasznot nem hoz, a folyamatokat lassítja”.

Hosszútávú fejlesztés

A Budapest 2030 hosszútávú fejlesztési kormányzati és fővárosi fejlesztési terv véglegesítését is tárgyalták, emellett Gulyás Gergely miniszterrel leltárt készítettek, három kategóriába sorolták a budapesti fejlesztéseket.

Lesznek, amelyeket csak a főváros bonyolít le, olyanok, amiken a főváros és a kormányzat közösen dolgozik, illetve lesznek állami beruházások is.

Sokkal radikálisabb és operatívabb lépésekre van szükség – hangsúlyozta a drogprevencióról szólva a főpolgármester. Mint mondta, a Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum létrehozásával a cél, hogy az iskolákban és azok környékén visszaszoruljon a droghasználat. Hozzátette, a fórum feladatait, célkitűzéseit, működési rendjét, valamint a munkájában résztvevők körét a fővárosi közgyűlés következő ülésen mutatja be – írja az Infostart. A teljes beszélgetést alább lehet megnézni.

Kiemelt kép: illusztráció