A HungaroControl támogatja a főváros kezdeményezését az éjszakai repülési tilalom bevezetésére, így hamarosan csendesebb lehet Ferihegy környéke. A főpolgármester elmondta: a Gyurcsány-kormány 75 éves koncessziós szerződést kötött a repülőtér üzemeltetésére, így azt elköltöztetni nem lehet.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

Megkezdődött a főváros, a Budapest Airport és a HungaroControl vezetői közötti tárgyalási folyamat a Ferihegyi repülőtér zajcsökkentése érdekében. A HungaroControl támogatja az éjszakai repülési tilalmat, és a fővárossal együtt kezdeményeznek jogszabályi változtatást – mondta el Tarlós István a Magyar Nemzetnek.

udapest főpolgármestere hangsúlyozta: a kormány teljes mértékben partner a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre érkező és onnan induló gépek okozta problémák megoldásában.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa elé is bevittük a kérdést, és itt is döntés várható a zajcsökkentéssel kapcsolatban – tette hozzá.

A főpolgármester hosszú távú javaslatként fogalmazta meg, hogy a teherszállító, illetve a katonai gépek egy távolabbi repülőteret használjanak, a személyszállítás azonban nem szűnhet meg. Tarlós István rövid távú javaslata, hogy a mélyalvás időszaka alatt, éjfél és reggel 5 óra között mindenféle repülés tiltott legyen a Ferihegyi repülőtéren.

Kapcsolódó cikkek:

A Budapest Air­port pozitívan áll a kéréshez, ami szerintem teljesíthető belátható időn belül – mondta.

Hozzátette: a másik rövid távú cél, hogy a zajfelmérések kapcsán senki se ellenőrizze saját magát. A vizsgálatok jogosítványát a közlekedési hatóság kezébe kellene adni. Ezzel elkerülhető, hogy a kevésbé terhelt időszakok adataival kozmetikázzák a legterheltebb, elviselhetetlen zajjal járó három órát az ebben érdekeltek – fogalmazott Tarlós István.

Arra is emlékeztetett, hogy a problémák nem új keletűek. – Gyurcsány Ferenc „fődemokrata” kormányzása idején egy 75 évre szóló koncessziós szerződést kötöttek a Ferihegyi repülőtér üzemeltetésére; a légikikötőt kitelepíteni belátható időn belül lehetetlen – jegyezte meg.

Ferihegyen vége lehet a fapados vircsaftnak, mehetnek Kecskemétre

Kiemelt kép: Budapest Airport – Fotó: BPK