Az énekesnő bankkártyájának adatait szerették volna megszerezni a bűnözők. Minden erejükkel meg akarták győzni Tóth Andit arról, hogy veszélyben van a pénze. A híresség azonban gyanút fogott, és óvatosságra inti a követőit is.

Ezzel próbálkoztak a csalók

A bűnözők telefonon keresték meg Tóth Andit. Azt állították, hogy valaki megpróbálta feltörni az internetbankját, és pénzt akart leemelni a számlájáról. Az énekesnő azonban gyanakodni kezdett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Visszakérdezett Tóth Andi

Az énekesnő megkérdezte az ismeretlen telefonálót, hogy valóban be tudtak-e jutni az internetbankjába. Rákérdezett arra is, hogy levettek-e pénzt a számlájáról. Mindkét kérdésre nemmel felelt az illető.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tovább győzködték

Ennek ellenére a hírességet tovább győzködték, hogy adja meg a bankkártyája adatait. Azt mondták neki, hogy csak így tudja elkerülni, hogy a jövőben idegenek lépjenek be az internetbankjába. Tóth Andi azonban nem dőlt be a csalóknak, és nem volt hajlandó megadni a kártyája adatait.

Inkább felhívta a bankját

Tóth Andi letette a telefont, majd felhívta az OTP Bankot. Egy hölgy fogadta a hívását a bank részéről. Elküldte neki az ismeretlen számot, amiről kiderült, hogy természetesen nem az OTP-hez tartozik.

Óvatosságra inti a követőit

Az énekesnő mindezt egy az Instagram-oldalára feltöltött, 24 óráig elérhető videóban mesélte el a követői számára. Figyelmeztetett mindenkit, hogy ne higgyen senkinek, akik a bankkártyája adatait szeretné elkérni. Még akkor sem, ha az a bizonyos személy az OTP Bank alkalmazottjának adja ki magát.

A bank soha nem kér ilyen adatokat

Érdemes tudni, hogy a bankok soha nem kérik azt az ügyfeleiktől, hogy diktálják be telefonon keresztül a bankkártyájuk számát vagy más, a bankkártyán megtalálható adatokat. Amikor valaki ilyesmit kér, akkor érdemes gyanakodni. A csalók rendszeresen próbálkoznak ilyen és ehhez hasonló trükkökkel.

Új bankkártyás csalás terjed

Nemrég számoltunk be arról, hogy új módszerrel próbálják megkárosítani az embereket a csalók. Ezek a bűnözők a bankszámlák valamint a bankkártya adatok megszerzésére specializálódtak. Áldozataikat úgy próbálják megtéveszteni a csalók, hogy a rendőrség munkatársainak adják ki magukat.

Ezek is érdekelhetnek!

Egy program telepítését kérték a csalók

Egy áldozatra azzal ijesztettek rá, hogy feltörték a számláját. Ezt követően rávették, hogy telepítse az Anydesk nevű appot. Ezután elkérték az SMS-ben kapott kódokat.

Több millió forintot emeltek le a számlájáról

A megkárosított személy csúnyán megjárta. Több millió forintot emeltek le a csalók a bankszámlájáról a magukat rendőrnek kiadó személyek. A Nemzeti Védelmi Szolgálat felhívta a figyelmet, hogy a bankok soha nem fognak olyat kérni, hogy a hivatalos alkalmazásuk mellé telepítsenek az ügyfeleik egy másik appot is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tóth Andi – Forrás: TV2