Embercsempészet miatt körözték azt a férfit, akit végül sikerült elkapni. Cikkünk végén megnézheted az elfogásáról készült felvételt.

Már két hónapja kiadták ellene az elfogatóparancsot.

Jó ideje keresték a 47 éves T. Bálintot, akit embercsempészés miatt keresett a magyar rendőrség. A körözési toplistán szerepelt a férfi, aki ellen két hónappal ezelőtt a Tatabányai Törvényszék adott ki elfogatóparancsot. Jogerősen kiszabtak ellene kilenc év börtönt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem találták a lakhelyén

A hatóságok a budapesti lakhelyén hiába keresték, nem találták. Felkerestek olyan címeket is, ahol feltételezték, hogy tartózkodhat, ám így sem került elő. Végül felkerült a rendőrségi körözési toplistára.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Nagy erőkkel nyomoztak utána

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya kezdte meg a nyomozást. Adatot gyűjtöttek, majd ennek eredményeként november 8-án kedden a 6. kerületi Podmaniczky utcában találták meg. A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai is segítettek az elfogásában.

Ekkor találták meg

A körözött személy éppen egy autómegosztó cég autójából szállt ki, amikor elfogták a rendőrök. Feltételezhető, hogy azért bérelt autót, hogy ne tudjanak a nyomára bukkanni. A célkörözési nyomozókon azonban ezzel a módszerrel sem tudott kifogni.

Ezek is érdekelhetnek!

Megkezdheti a börtönbüntetését

Előállították, majd a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, így megkezhette a korábban kiszabott kilenc évnyi szabadságvesztés letöltését. Külön eljárás indult ellene amiatt, mert eltiltás hatálya alatt vezette a bérelt járművet.

Felvétel készült az elfogásáról

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felvételt készített a férfi elfogásáról. A jelenetsoron ellenállást nem tanúsít a férfi. Miután megbilincselték, átvizsgálták a ruházatát. Ezt követően kísérték ahhoz az autóhoz, amivel elszállították az elfogás helyszínéről.

Az elfogásáról készült videó

Elfogták a Hős utcai rémtett gyanúsítottját is

Októberben tette közzé a rendőrség, hogy elfogta azt a személyt, aki kioltotta egy, a budapesti Hős utcában lakó asszony életét. A tettes felgyújtotta a lakást, hogy eltüntesse cselekedete nyomait. A rendőrök azonban így is a nyomára akadtak.

Beismerő vallomást tett

Miután a rendőrök szembesítették a bizonyítékokkal, a tettes belátta, nincs értelme tovább tagadnia, mit tett. Tudta, hogy sok pénzt tart otthon az áldozata, és miután anyagi nehézségei támadtak, így próbálta megoldani azt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív