Egy pécsi végzős diák, Pankotai Lili obszcén szavakat is használt felszólalása során. Iskolája közzétette állásfoglalását az eset kapcsán.

Az október 23-i tüntetésen szólalt fel a diák

„Nekem soha nem az lesz az első, kedves Hír Tv, hogy ki kinek a faszát szopja teli erőből (…), hanem az, hogy valaki vállalja a véleményét” – így hangzottak a pécsi végzős diák, Pankotai Lili szavai a tegnapi demonstráción. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A vasárnap délutáni tüntetésen hangzottak el fenti szavak

Október 23-án 16:00-tól szolidaritási tüntetést rendeztek a fővárosban a tanárokért, amelyen rengeteg diák is részt vett.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az iskola igazgatója a közösségi médián keresztül üzent

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint az intézmény igazgatja, dr. Nyisztor Zsolt úgy fogalmazott, az intézmény nevében tiszteli a szabad véleménynyilvánítás jogát, ugyanakkor elhatárolódnak Pankotai Lili október 23-i felszólalásától.

Ez volt a gond az igazgató szerint

A felszólalás tartalma és annak narratívája nem összeegyeztethető a keresztény értékekkel, derül ki az említett Facebook bejegyzésből.

Záporoznak a kommentek a bejegyzés alatt

Több tucat hozzászólás érkezett az iskola által közzétett Facebook bejegyzésre. A poszthoz csak azok szólhatnak hozzá, akik legalább 24 órája követik az oldalt.

Ezek is érdekelhetnek!

Az ellenzés is utcára hívta az embereket

Az ellenzéki pártok szintén az utcára hívták az embereket, ugyanakkor önálló tüntetést nem szerveztek, mert nem akarták gyengíteni a tanártüntetést.

Karácsony Gergely is felszólalt a tüntetésen

Bár a tömegben ott volt több ellenzéki politikus is, egyedül Karácsony Gergely főpolgármester mondott egy rövid beszédet az esemény elején.

Ők voltak még ott

Az ellenzéki politikusok közül megjelent az október 23-i tüntetésen többek között Gelencsér Ferenc, Márki-Zay Péter, Kunhalmi Ágnes, Szabó Tímea, Brenner Koloman, Dobrev Klára és Kanász-Nagy Máté is.

Orbán Viktor Zalaegerszegen volt

A miniszterelnök nem Budapesten, hanem Zalaegerszegen mondott beszédet a Mindszenty József életét bemutató Mindszentyneum – Mindszenty József Látogatóközpont új épületének átadóünnepségének alkalmával. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A tüntető tömeg – Forrás: Karácsony Gergely, Facebook