A Tanárok a Tanárokért elnevezésű szervezet szolidaritást vállal azokkal, akiket megfenyegettek vagy elbocsátottak a közelmúltban.

Azonnal lépnek a tanárok, ha újabb retorzió lesz

Az összes budapesti tankerület vezetője névre szóló levelet kapott a Tanárok a Tanárokért nevű szervezettől. A szervezet tagjai vállalják, hogy azonnal beszüntetik a munkát adott esetben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezek voltak az előzmények

Idén októberben több tanár is úgy döntött, hogy részt vesz a figyelemfelhívó akcióban. Ezeket bizonyos tankerületekben munkaügyi-fegyelmi kérdésként kezelték.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Olyan is volt, akit elbocsátottak

A szervezet a levélben felhívja a tankerületek vezetőinek figyelmét, hogy voltak, akiket rendkívüli felmentéssel fenyegettek meg, másokat pedig el is bocsátottak állásukból. Ez utóbbi 5 alkalommal történt meg.

A munkabeszüntetés alkotmányos alapjog

A szervezet a levélben kitér arra, hogy a munkabeszüntetés mindenkit megillető alkotmányos alapjog. Ezt a kormány törvényben korlátozta a pedagógusok kárára, áll a levélben.

Nem hanyagságból szüntették be a munkát a tanárok

A Tanárok a Tanárokért nevű szervezet kiemelte, hogy nem hanyagságból szüntették be a pedagógusok munkát, hanem figyelemfelhívó, szimbolikus céllal.

Az elbocsátásoknak a tanulók isszák meg a levét

Sok iskolában jelenleg is tanár hiánnyal küzdenek. Ha újabb elbocsátásokra kerül sor, akkor végeredményben a diákok maradhatnak tanárok nélkül, így csorbul az oktatáshoz való joguk.

Ezek is érdekelhetnek!

Ezt remélik a tanárok

A tanárok abban bíznak, hogy helyre fog állni a párbeszéd az oktatásban dolgozók valamint a rendszert irányítók között, és mindenkinek elfogadható megoldás fog születni.

További tanárok jelentkezését várják

A Tanárok a Tanárokért egyesület további tanárok jelentkezését várják, akik részt vennének a szolidaritási akcióban.

Néhány napja tüntetés is volt

Pénteken országszerte élőlánccal, flashmobbal álltak ki a tanárok jogaiért. Aznap reggel indult az országos pedagógussztrájk. Délután a Hősök terére vonultak a tiltakozók. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI / Balázs Attila