Pest megye 13 rendőrkapitányságának munkatársai egy összehangolt akció keretein belül igyekeztek kiszűrni az ittas sofőröket.

Reggel kezdődött az akció

A rendőrök október 18-án kedden 6 és 8 óra között ellenőrizték a járművezetőket annak kapcsán, hogy alkoholos befolyásoltság alatt ültek-e volán mögé vagy sem. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Finn módszerrel dolgoztak

Az egyenruhások az úgynevezett finn módszert alkalmazták, amelynek keretein belül gyorsan tudják ellenőrizni azt, hogy ittas-e egy sofőr.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Itt vannak a számok

Az akció során 5530 járművezetőt ellenőriztek a rendőrök. A szonda 12 alkalommal mutatott pozitív értéket.

Öt sofőr ellen indult büntetőeljárás

A 12 pozitív esetből öt alkalommal büntetőeljárást indítottak az egyenruhások. Hét esetben közigazgatási bírságot szabtak ki.

Ezek is érdekelhetnek!

Még egy körözött személy is kézre került

Az akció kifejezetten eredményesnek számít, hiszen nem csak az ittas sofőröket szűrték ki, hanem egy körözött személyt is elfogtak.

A gödöllői rendőrök voltak a leggyorsabbak

A gödöllői autótpályás rendőrök nem lustálkodtak, a két óra leforgása alatt 721 sofőrt ellenőriztek. Ez percenként több mint 6 járművezetőt jelent.

Lesznek még hasonló akciók

A rendőrök figyelmeztetnek, hogy a jövőben is fognak szervezni hasonló akciókat Pest megyében. Várhatóan máshol is lesz ilyen jellegű ellenőrzés akár még az idei évben.

Az ittas vezetés évek óta probléma

A rendőrség jó ideje azon dolgozik, hogy különböző módszerekkel visszaszorítsa az ittas vezetők számát. Ennek érdekében vetnek be olyan akciókat is, mint a finn módszerrel történő ellenőrzés.

Csak tiszta fejjel ülj volán mögé!

Amennyiben akár egyetlen pohárral is fogyasztottál alkoholt, akkor ne ülj volán mögé! Magyarországon zéró tolerancia van érvényben az ittas vezetés kapcsán. Ha ittasan vezetsz, akkor saját magad és mások testi épségét is veszélyeztetheted! A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Egy rendőr ellenőriz egy autóst – Forrás: Police.hu