Évekig azt kamuzta, hogy van diplomája, hogy közgazdász. Az MSZP politikusának, Bangóné Borbély Ildikónak a Mandiner kikérte a papírjait és kiderült, hogy az egyetemen semmilyen nyoma sincs annak, hogy bármit is tanult volna náluk. Évekig hazugságra alapozva kapta milliós fizetését, pont úgy, mint a volt köztársasági elnök, Schmidt Pál, akinek a szakdolgozata volt egy nagy kamu.

Nem tud az egyetem Bangónéról

Parlamenti önéletrajza szerint a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett diplomát az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, de az intézmény erről nem tud – derül ki a Mandiner cikkéből. A hazug politikus önéletrajza szerint a 2013-ban szerzett közgazdász diplomát. A portál közérdekű adatigényléssel fordult a BGF jogutódjához, a Budapesti Gazdasági Egyetemhez, hogy megtudják, Bangóné járt-e a BGF-re, és ha igen, mennyi ideig, milyen vizsgákat tett le, és kapott-e ott diplomát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bangóné lapít

Az egyetem azt válaszolta, hogy tanulmányi rendszerük archívumában semmilyen adat nem található a szocialista politikusról, aki egyébként csütörtök óta nem válaszolt a Mandiner kérdéseire.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kizárta az MSZP

Kizárta a Magyar Szocialista Párt Bangóné Borbély Ildikót, akiről tegnap derült ki, hogy a parlament honlapján róla szereplő információkkal ellentétben nincsen diplomája. Az MSZP közleményében az áll, hogy Bangónét nem indítják a választáson és parlamenti mandátumának visszaadására szólítják fel. Mint fogalmaznak: Az MSZP közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni, vagy nem létező végzettséggel él vissza.

20 éve senkinek sem tűnt fel a pártban?

Bangóné 2003-ban lépett be a Magyar Szocialista Pártba, előbb a megyei választmány tagja, majd 2008-ban a nádudvari szervezet elnöke volt, 2010-ben a megyei elnökség tagjává választották. A 2010-es önkormányzati választásokon a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe került be. 2011-ben a püspökladányi időközi országgyűlési választásokon az MSZP jelöltje volt, a harmadik helyen végzett a fideszes Bodó Sándor, illetve a Jobbik jelöltje mögött. 2012-ben az Országos Elnökség és a Választmány tagjává választották, eddig a párt csepeli szervezetének volt az elnöke.

Patkányozta a fideszes szavazókat

Bangónéhoz egy emlékezetes botrány is kapcsolódik. A szocialista képviselő ugyanis 2019-ben tavaszán lepatkányozta a Fidesz szavazóit. „Ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon, ha már a patkánytéma felhozódott Budapesten” – mondta az ATV-műsorában Bangóné, miután arról kérdezték a 2019-es európai parlamenti választások kampányában, mégis miért ilyen nagy a Fidesz támogatottság – írja a Mandiner.

A miniszter állítólagos szeretőjével sem volt minden rendben

Nem Bangóné az első politikus, akinek nem stimmel a diplomája vagy a végzettsége. Veres János, korábbi szocialista pénzügyminiszter titkárnője, majd állítólagos szeretője, 2014-től pedig felesége, Dobolyi Alexandra is ellentmondásba keveredett a végzettségét illetően.

A Fidesz embere, Schmidt Pál is hazudott a diplomájáról

A legemlékezetesebb diplomabotrány Schmidt Pál nevéhez fűződik. A volt köztársasági elnök bukását az okozta, hogy a HVG feltárta, a kisdoktori dolgozatának jelentős részét másolta, egészen pontosan fordította egy bolgár szakember munkájából, forrásmegjelölés nélkül. 

Másolta a szakdolgozatát

hvg.hu 2012. január 11-én írta meg, az akkor két éve hivatalban lévő Schmindtről, hogy a kisdoktori dolgozatából mintegy 180 oldal szinte szó szerinti egyezést mutat Nikolaj Georgiev bolgár sportkutató egy másik, 1987-ben hasonló címmel készített francia nyelvű tanulmányával. 

Védték, de hiába

A miniszterelnök akkori szóvivője, Szijjártó Péter “minősíthetetlen bulvárkacsának” minősítette a hírt, a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményben tagadott, nem sokkal később, a tüntetések miatt 2012. április 2-án lemondott a köztársasági elnöki pozíciójáról Schmidt Pál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bangóné Borbély Ildikó – Forrás: Facebook/Bangóné Borbély Ildikó