A Déli pályaudvart érintő vonalakon a vonatok többsége menetrend szerint közlekedik vasárnap hajnaltól – közölte a Mávinform.

Szombat délután állt le

A forgalom szombaton délután ált le a Déli pályaudvar és Kelenföld között, miután letört egy szerelvény áramszedője és leszakadt a felsővezeték is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hibás jármű

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta a hibás jármű elzárta Kelenföld és a Déli pályaudvar közötti összeköttetést. Ahogy arról portálunk is hírt adott a helyreállítás hosszú órákat vett igénybe, késő éjszakáig elhúzüdott, így szombat délután már nem közlekedtek a vonatok a két állomás között.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kapcsolódó:

Megbénult a budapesti vonatközlekedés, egész éjszaka fennakadások várhatók

Hosszabb menetidő

Néhány vasárnap hajnali, kora reggeli vonatnál még előfordulhat 10-15, esetenként 15-30 perccel hosszabb menetidő, néhány vonat pedig csak rövidebb útvonalon közlekedik – tették hozzá.

Befejezték a helyreállítást

Szombaton, röviddel 23 óra előtt befejezték a felsővezeték helyreállítását Kelenföldnél, így megindulhatott a vonatforgalom Budapest-Kelenföld állomás és a Déli pályaudvar között.

A BKK segített

A BKK szombat éjfélig fogadta el az érvényes vasúti jegyeket, bérleteket a 139-es buszokon Kelenföld (Sasadi út) és a Déli pályaudvar között, valamint az M2 metrón a Keleti és Déli pályaudvarok között és az M4 metrón.

Csökkenek a késések

A késések fokozatosan csökkentek. Vasárnap kora reggelre állhat helyre a menetrend a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon.

Ez is érdekelhet:

Két egyedi autó ütközött a Nyugati pályaudvarnál, egyik sem örült a karambolnak

A MÁV honlapja

A MÁV honlapján, a MÁV mobilalkalmazással és a Mávinform közösségi médiaoldalán tájékozódhatnak az utasok az aktuális közlekedési helyzetről – írták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Déli pályaudvar – Forrás: MTI/Jászai Csaba