Az edényeken kívül a konyhai eszközök is fontos szerepet játszanak a főzés folyamatában. Mai cikkünkben ezek közül ismerhetsz meg néhányat, illetve abba is betekintést nyerhetsz, hogy melyiket hogyan érdemes használni. Ha érdekel a téma, mindenképpen tarts velünk!

Merő-, illetve tálalókanalak

A merő-, illetve tálalókanalak fontos szerepet játszanak az ételek felszolgálásában. A merőkanalakkal általában a leveseket, főzelékeket tudjuk megfelelően kiadagolni. Ezek az eszközök ugyanis nagyobb űrtartalommal rendelkeznek, mint a tálalókanalak, így gyorsabban és egyszerűbben tudjuk felszolgálni velük a folyékony ételeket. 

A tálalókanalakkal ezzel ellentétben a sűrűbb szószokat vagy akár a köreteket tudjuk feltálalni. Ha te is szeretnél ilyen termékeket beszerezni, nézz szét a TRAMONTINA konyhai eszközök kínálatában!

A merőkanalak többnyire rozsdamentes acélból készülnek, így hosszú időn keresztül alkalmazhatjuk őket anélkül, hogy bármilyen sérülés keletkezne rajtuk. Természetesen ettől függetlenül oda kell figyelnünk a gondos tisztításra, valamint a helyes tárolásra, hiszen így meghosszabbíthatjuk az élettartamát. 

A tálalókanalaknál ezzel szemben széles körben megfigyelhető a műanyag kialakítás is. Így ezen eszközöknél még inkább oda kell figyelni a mosogatásra, hiszen a műanyagon nagyobb eséllyel maradnak ott a különféle ételmaradékok. 

Lapátok, illetve villák a konyhában

Amennyiben az ételek adagolásáról beszélünk, mindenképpen szót kell ejtenünk a különböző szedőlapátokról is. Ezekkel a különféle húsokat vagy más, nagyobb darabban tálalásra kerülő ételeket tudjuk felszolgálni. 

Olyan darabokat is meglelhetünk ezek között, melyeknek éles a széle, így akár egy lasagnét vagy rakott zöldbabot fel is tudunk vágni vele. Így pedig két legyet tudunk ütni egy csapásra, hiszen ezen eszközzel a vágás után egyből a tányérra tudjuk helyezni az ételt.

Ezenfelül érdemes szót ejteni a tálalóvillákról is. Ezek segítséget nyújthatnak számunkra a nagyobb húsok felszeletelésében, de akár spagettit is esztétikusan tudunk tálalni a segítségével. Így ha nem csak az étel belső értékeire szeretnénk fókuszálni, hanem arra is, hogy a főztünk esztétikusan jelenjen meg a tányéron, akkor ez egy kiváló megoldás.

Természetesen külön húsvillák is elérhetőek, melyek a húsok szeleteléséhez, illetve tálalásához ideálisak.

Pucolók és reszelők

Természetesen a hozzávalók előkészítésére is figyelmet kell fordítanunk, hiszen csak így tudunk majd tökéletes ételt tenni az asztalra. Emiatt a reszelők, illetve a pucolók sem hiányozhatnak a fiókunkból. Számos olyan recept van, amelyhez egy pár zöldséget meg kell szabadítanunk a héjától, vagy valamint apró darabokra kell reszelnünk hozzá.

Az edények mellett tehát érdemes a konyhai kiegészítőkre is nagy figyelmet fordítani, hiszen ezek használata is elengedhetetlen a főzés folyamata során.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.