Az edényeken kívül a konyhai eszközök is fontos szerepet játszanak a főzés folyamatában. Mai cikkünkben ezek közül ismerhetsz meg néhányat, illetve abba is betekintést nyerhetsz, hogy melyiket hogyan érdemes használni. Ha érdekel a téma, mindenképpen tarts velünk!
Merő-, illetve tálalókanalak
A merő-, illetve tálalókanalak fontos szerepet játszanak az ételek felszolgálásában. A merőkanalakkal általában a leveseket, főzelékeket tudjuk megfelelően kiadagolni. Ezek az eszközök ugyanis nagyobb űrtartalommal rendelkeznek, mint a tálalókanalak, így gyorsabban és egyszerűbben tudjuk felszolgálni velük a folyékony ételeket.
A tálalókanalakkal ezzel ellentétben a sűrűbb szószokat vagy akár a köreteket tudjuk feltálalni. Ha te is szeretnél ilyen termékeket beszerezni, nézz szét a TRAMONTINA konyhai eszközök kínálatában!
A merőkanalak többnyire rozsdamentes acélból készülnek, így hosszú időn keresztül alkalmazhatjuk őket anélkül, hogy bármilyen sérülés keletkezne rajtuk. Természetesen ettől függetlenül oda kell figyelnünk a gondos tisztításra, valamint a helyes tárolásra, hiszen így meghosszabbíthatjuk az élettartamát.
A tálalókanalaknál ezzel szemben széles körben megfigyelhető a műanyag kialakítás is. Így ezen eszközöknél még inkább oda kell figyelni a mosogatásra, hiszen a műanyagon nagyobb eséllyel maradnak ott a különféle ételmaradékok.
Lapátok, illetve villák a konyhában
Amennyiben az ételek adagolásáról beszélünk, mindenképpen szót kell ejtenünk a különböző szedőlapátokról is. Ezekkel a különféle húsokat vagy más, nagyobb darabban tálalásra kerülő ételeket tudjuk felszolgálni.
Olyan darabokat is meglelhetünk ezek között, melyeknek éles a széle, így akár egy lasagnét vagy rakott zöldbabot fel is tudunk vágni vele. Így pedig két legyet tudunk ütni egy csapásra, hiszen ezen eszközzel a vágás után egyből a tányérra tudjuk helyezni az ételt.
Ezenfelül érdemes szót ejteni a tálalóvillákról is. Ezek segítséget nyújthatnak számunkra a nagyobb húsok felszeletelésében, de akár spagettit is esztétikusan tudunk tálalni a segítségével. Így ha nem csak az étel belső értékeire szeretnénk fókuszálni, hanem arra is, hogy a főztünk esztétikusan jelenjen meg a tányéron, akkor ez egy kiváló megoldás.
Természetesen külön húsvillák is elérhetőek, melyek a húsok szeleteléséhez, illetve tálalásához ideálisak.
Pucolók és reszelők
Természetesen a hozzávalók előkészítésére is figyelmet kell fordítanunk, hiszen csak így tudunk majd tökéletes ételt tenni az asztalra. Emiatt a reszelők, illetve a pucolók sem hiányozhatnak a fiókunkból. Számos olyan recept van, amelyhez egy pár zöldséget meg kell szabadítanunk a héjától, vagy valamint apró darabokra kell reszelnünk hozzá.
Az edények mellett tehát érdemes a konyhai kiegészítőkre is nagy figyelmet fordítani, hiszen ezek használata is elengedhetetlen a főzés folyamata során.