A kiskunhalasi rendőrségre szombaton érkezett bejelentés arról, hogy egy nagytestű fekte macsaka járkál a település határában. Az állatról videó készült, ezt megvizsgálta a rendőrség és kiderült a felvétel valódi. Ezután a rendőrség figyelmeztetést adott ki, a fekete párduc ugyanis veszélyes ragadozó. A biztonsági kamerával készült felvételt a cikkünk alján nézheted meg.

Biztonsági kamera látta

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra egy állampolgár bejelentés tett, amely szerint egy nagytestű macska faj egyedét látta a városban. Az állatról az egyik biztonsági kamera felvételt is készített. A rendőrök szakértők bevonásával a felvétel valódiságát és az állat fajtáját vizsgálták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Valódi a felvétel

A rendőrség szerdai közleménye szerint a videót elemezve az elsődleges vizsgálatok alapján a felvétel valódi.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Fekete párduc van a képeken

Ezen felül a szakemberek véleményei alapján egy fekete párduc lehet a felvételen. A szakértő elmondta, hogy: a ragadozó kutya, macska, kecske méretű állatokkal táplálkozik, alapvetően rejtőzködő életmódot folytat.

Kiszámíthatatlan állat

A rendőrséget tájékoztató szakértő elmondta: az állat kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt fogságban és nagy terület bejárására képes.

Figyelmeztessenek másokat

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról. Kérik, hogy értesítsék a térségben élő, internetet nem használó embereket, hogy veszélyes lehet egyedül járkálni a környéken.

Technikai eszközöket telepítettek

Mint fogalmaztak, a társszervekkel együttműködve technikai eszközök telepítésére is sor került a szakemberek által meghatározott helyszíneken.

Bejelentés

A videó közzététele óta több bejelentés érkezett a rendőrségre, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt vannak a párduc nyomai

Forrás: Rendőrség

Megtalálták a párduc nyomait

Ezen információk alapján a kiskunhalasi rendőrök azonnal a megjelölt helyszínre mentek, ami a korábbi felvételen látható területtől nem messze volt. Az egyenruhások nem találták a ragadozót, azonban valószínűsíthetően a nyomait látták a helyszínen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Medvék Budapest környékén!

Itt a videó az alföldi fekete párducról

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból