Egy 25 éves nőhöz kérték az Országos Mentőszolgálat segítségét kedden hajnalban, a nő ugyanis a vizes várfalon sétálva megcsúszott, és öt méter magasból lezuhant.

Megcsúszott

Ma hajnalban kérték a fővárosi mentők gyors segítségét ahhoz a 25 év körüli nőhöz, aki a vizes várfalon sétálva megcsúszott és kb. 5 méter magasból lezuhant. A mentősök perceken belül helyszínre értek és megvizsgálták a fiatal nőt, aki csodával határos módón könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kórházba szállították

Az is kiderült, hogy a zuhanás után azonnal felállt és egy közeli padig is el tudott sétálni, ahol fekve várta a mentőket. A nőt végül stabil állapotban szállíthatták kórházba. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk! – írta a Facebook oldalán az OMSZ.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mentősök posztja:

Korábbi eset

„Tájékoztatjuk, hogy 2023. április 28-án, 9 óra 30 perc körül, az Iváncsán épülő gyár területén takarítási munkálatok közben egy 34 éves férfi megközelítőleg 8 méter magasságból lezuhant, melynek következtében súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.”

Nyomozás folyik

Ahogy írtunk akkor róla, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, foglalkozási körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény elkövetése miatt eljárás indult. Akkor egy dél-koreai munkás halt meg az építkezésen furcsa körülmények között. A kormány 50 milliárd forinttal támogatja az építkezést, Mészáros Lőrinc cége 2,6 milliárd forintot kapott a gyárat kiszolgáló vízközművek megépítésére.

Sorra épülnek az akkumulátorgyárak

Ez elektromos autók terjedésével óriási szükség lesz akkumulátorokra, írta meg korábban a budapestkornyeke.hu is. Magyarország ebben a világversenyben jó pozíciókat akar elérni, ennek érdekében egymás után épülnek az akkumulátorgyárak Budapesten és környékén. Göd, Sóskút, Tárnok kissé távolabb pedig Iváncsa, Komárom és Jászberény a célpont. Az itt élő emberek egy részének nagyon nem tetszik, ami az otthonaik közelében történik. Mivel senki sem hallgatja meg őket, dokumentumfilmben mondják el a kételyeiket, aggodalmaikat. A videót a cikkünk alján nézheted meg.

Akkumulátor-nagyhatalom

Az elektromos közlekedés hamarosan húzóágazat lesz. Magyarországnak készülnie kell arra, hogy az erőviszonyok világszerte átalakulnak, az államok versenyében pedig azok lesznek sikeresek, amelyek a felemelkedő iparágakban vezető szerephez jutnak. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ezzel indokolta idén januárban, hogy a kormány a hagyományos autók mellett az elektromos járművekhez kapcsolódó termelést, például az akkumulátorgyártást is jelentős támogatásokkal ösztönzi. Ide kapcsolódik: Különleges gazdasági övezet jön létre a gödi Samsung gyárnál

A gyárak mellett élők szenvedik el a következményeket

Miközben Magyarország akkumulátor-nagyhatalommá válik a gyárak melletti lakosságnak nincs beleszólása semmibe, a következményeket viszont ők szenvedik el – hangzik el abban a dokumentumfilmben, amelyben a Göd-Ért Egyesület, az Élhetőbb Monostorért közösség tagjai és egy volt dolgozó beszél a problémáról.

A lakók voltak itt előbb

„Mi voltunk itt előbb, mi alakítottuk ki a normális életünket és megérkezett ez a multi, akit ez egyáltalán nem érdekel” – tesz hozzá a szintén Gödön élő Kecskés Krisztina. Azt is elmesélte, hogy az ő utcájukat 1999-ben nyitották meg, a lakók főleg Budapestről kitelepülő kisgyerekes családok voltak, és akkor nyoma nem volt Samsungnak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Market Építő Zrt.