Moldova György tavaly veszítette el feleségét, most pedig újra megnősül. A 87 éves író 20 éve ismeri mostani párját, szerelmük állítólag azóta tart, de csak most teljesedett be.

50 évig élt a feleségével

Moldova György közel 50 évig élt együtt a feleségével, akkor halála után pedig úgy nyilatkozott, hogy a szomorúság van jelen az életében és az sem biztos, hogy fog-e még írni bármiről is. Az író biztos volt abban, hogy a 7 évvel fiatalabb és jobb állapotban lévő felesége tovább fog élni nála. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Súlyos beteg volt

„Feleségemet tavaly veszítettem el. Hetvenkilenc esztendős volt, életrevaló asszony, akiről azt hittem, majd ő temet el engem. A daganatos betegség megkínozta és elvette tőlem. Több mint ötven évig éltünk együtt. Meggyászoltam” – mondta nemrég Moldova György.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Újra nősül az író

Most arról ír a Blikk, hogy az író még karácsony előtt újranősül. Moldova György szerelme az irodalmi szerkesztő, Palotás Katalin. A szerelmesek 20 éves ismerik egymást.

Nem akarta elhagyni feleségét

„Amikor több mint húsz évvel ezelőtt bemutattak minket egymásnak Gyurival, azt gondoltam, ő az a férfi, aki hozzám tartozik, aki a társam lehet. Naiv gondolat volt, ő szerette a feleségét és ragaszkodott hozzá. Mégis…valahogy a közös munka során egészen közel kerültünk egymáshoz. Vártuk, hogy találkozhassunk, vártuk, hogy a másik szemébe nézhessünk. Gyuri tisztességes ember, megmondta, nem hagyja ott a családját” – mondta Palotás Katalin.

Közben többször férjhez ment

Katalin arról is beszélt, hogy az ember a vágyainak, az érzéseinek nem parancsolhat. „Megpróbáltam nélküle élni. Többször is férjhez mentem, s nem tagadom, közben Gyurit képzeltem oda magam mellé. Aztán egyedül maradtam, s tavaly ő is elveszítette a feleségét. Onnantól egymásba kapaszkodunk”.  

Egy éve élnek együtt

Katalin Szegeden élt és dolgozott. Imádja a Tisza-parti várost. De Moldova György kedvéért egy évvel ezelőtt képes volt otthagyni Szegedet, ugyanis azóta élnek együtt.

Moldova György házában élnek

„Odaköltöztem a több mint ötvenesztendős házába, amelyben hatvannyolc lépcső visz fel a kerten keresztül, de miatta nap mint nap végigbaktatok rajta” – mondta Palotás Katalin.

Párizsban tanult

Moldova György szerelme francia–magyar szakos tanár, bölcsész, aki nemcsak itthon, de Párizsban is tanulhatott és élhetett, ösztöndíjjal. Határozott, igazi nő, minden gondolatában és porcikájában. S a titkos szerelem, amely a sikeres íróhoz fűzte, most beteljesedett.

Nem tart igényt a vagyonra

Az asszony arról is beszélt, hogy nem akarja elvenni Moldova György gyermekeitől az édesapjukat. Sőt, az író vagyonára sem tart igényt. Úgy gondolja, hogy ezt fontos kihangsúlyoznia. Az író teljes vagyona két lányát és nevelt fiát illeti.

Kiemelt kép: Moldova György – Forrás: ATV