A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának hatósági vízmintái komoly eltéréseket mutattak, a fürdőhelyek egyelőre zárva maradnak.

Kevesebb hely

Úgy tűnik, a hétvégi kánikulába kevesebb helyen tudnak majd hűsölni a Budapest környéki lakosok, ugyanis a minap négy velencei-tavi strandot is bezártak határozatlan időre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kényes minták

A fürdőruhát és a strandpapucsot a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának hatósági vízmintái miatt kell a táskánkban hagyni, ugyanis a méréseik határérték túllépéseket mutattak, amiért szakemberek az azonnali bezárták az érintett strandokat.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Velencei-tó a Bencehegyi kilátóról – Fotó: BPK

Hova nem tudunk menni?

A hírek szerint a négy érintett strand név szerint; a Drótszamár Park és Kemping Strand, a Velence Resort & Spa, az Agárd Napsugár Strand és a Gárdony Tini Strand.

Az eső a hibás

A 24.hu szúrta ki, hogy a Napsugár Strand üzemeltetői a Facebookon igyekeztek választ adni a kialakult helyzetre. „Az egyértelműen emberi eredetű szennyeződés a hét végi esőzések folytán mosódhatott a tóba és lépte túl a szigorú határértéket. Ugyan a strandot a határozat értelmében be kell zárnunk néhány napra, aggodalomra semmi ok, hamarosan a kezünkben lesznek a bezárást feloldó vízminta eredmények és újult erővel várhatunk mindenkit” – üzenték a látogatóknak.

Meddig maradnak zárva?

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának közleménye szerint a két egymást követő negatív mintavételig zárva maradnak a strandok, amiknek ez a hétvége komoly kiesést jelenthet majd, mivel újra jön a hőség, ezért sokan terveznek hétvégi hűsölést.

Hova menjünk?

A budapestiek és a nyugati, illetve déli agglomerációban élők számára a legkézenfekvőbb választás jelenleg a Lágymányosi-öbölnél található SHO Beach BudaPart, Budapest egyetlen szabad vízi strandja, ahol napközben hűsölni, éjszaka szórakozni lehet majd. Erről a BudaPestkörnyéke.hu is írt korábban.

Kerüljük az illegális helyeket

Sokan keresnek a városszélén található bányatavakat illetve a Duna elhagyatott részein található területeket. A szakemberek nem ajánlják, sőt tiltják ezeket a fürdőhelyeket. Ahogy korábban írtuk, akár 150.000 forintba is kerülhet egy illegális csobbanás.

Gondoljunk a kicsikre

Főleg a gyerekeknek fontos, hogy a pandémia után végre élvezhessék egy kicsit a vizet és a természetet, ezért a BudaPestkörnyéke.hu nemrégiben összegyűjtötte a három legjobb strandot a lurkóknak.

Hőség lesz

Az időjárás előrejelzés szerint a hétvégét tényleg érdemes lesz vízpart mellett tölteni, az van rá lehetőségünk, ugyanis holnap 32 vasárnap akár 34 fok is lehet. A kánikula a hét elején még kitart, utána újabb lehűlés várható. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kép: MTI.hu, BPK

Kiemelt kép: Wikipédia