Brutális kutyatámadás történt az Érd melletti Tárnokon szombaton. Egy kutyasétáltató kislányra és kiskutyjájára támadt egy harcias eb. A kiskutyát szétmarcangolta, aztán a gyermeket is megtámadta, neki a karját kellett összevarrni.

Hirtelen feltűnt a támadó kutya

Szombat délután egy 16 éves lány sétálni vitte a kiskutyáját, a szokásos útvonalukon haladtak, amikor hirtelen feltűnt egy nagyobb testű eb.

Esélye sem volt a kiskutyának

A támadó kutya azonnal nekirontott a pórázon lévő kiskutyának. A pici kutyusnak esélye sem volt a brutális kutyával szemben, gyakorlatilag élve széttépte a gyermek szeretett kutyusát.

A gyermeket is megtámadta

Miután végzett a kiskutyával a gyermekre támadt, elkapta a karját. Közben segítség érkezett, sikerült megfékezni az elszabadult ebet.

Megtalálták a támadó kutya gazdáját

Az Érdi Civil Állatmentők közösségi oldalán azt írják, hogy a kislány a támadás óta sokkos állapotban van. A nagytestű kutya chippes, gazdáját közben megtalálták, aki el is ismerte felelősségét.

Nincs helye póráz nélküli kutyának az utcán

Sajnos több hasonló eset is előfordult már, és nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy egy állat felelősséggel jár, és az ilyesfajta tragédiák egy kis odafigyeléssel elkerülhetőek lennének. Legyen szó bármilyen állatról, a gazdája felügyelete és póráz nélkül nincsen helye az utcán – írják.

Ez is érdekelhet:

Pitbull támadt az anyára Csepelen

Májusban írtuk, hogy egy anyára és 2 gyermekére támadt egy kutya Csepelen. A pitbull még a rendőrökre is rátámadt, ezért a körzeti megbízott rálőtt az állatra. A pitbullt érte a lövés, de elszaladt. Később megtalálták a kutyát.

Súlyos sérülések

A csepeli kutyatámadásban a 12 éves kislány súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba vitték, míg a 32 éves nő és a 16 éves lánya könnyű sérüléseket szenvedett.

Eljárást indított a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 21. kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt indított eljárást a csepeli kutya gazdája ellen, vélhetően ugyanez vár a Tárnokon támadt kutya gazdájára is.

Kiemelt kép: illusztráció