Újabb áldozata van a szombati hajóbalesetnek, amely Verőcénél történt. Két holttestet még vasárnap délelőtt találtak, az egyiket a Megyeri hídnál. Egy férfi túlélte, őt még szombat éjszaka kórházba szállítottak. Most egy 39 éves férfi holttestét találták meg Gödnél. Két áldozatot Sződligeten, illetve Vácon dobott ki a Duna.  

Újabb áldozatot találtak

„A verőcei hajóbaleset egy újabb áldozatát találta meg a keresőcsoport. A Duna bal partján, Göd magasságában a mai napon az Országos Katasztrófavédelem hajós kutatóegysége bukkant rá annak a 39 éves dunakeszi férfinek a holttesttére, aki a május 18-i vízi ütközés után tűnt el. A balesetet szenvedett csónak további két eltűnt utasának felkutatása jelenleg is folyamatban van.” – írta közösségi oldalán a BRFK.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Egy túlélő van

A 39 éves férfi a hajókatasztrófa 5. áldozata. Szombat éjszaka egy motorcsónak ütközött egy szállodahajóval Verőcénél. A motorcsónakon 8-an utaztak, egy férfi élte túl a balesetet. Az olasz utas kiúszott, a 12-es úton egy autóstól kért segítséget. Ő hívott mentőt. A férfit jelenleg is kórházban kezelik, súlyos fej- és végtagsérüléseket szenvedett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ittas lehetett a motorcsónak vezetője

A motorcsónakot egy 36 éves férfi vezette, az ő holttestét még vasárnap találták meg. A hatósági vizsgálat szerint a 36 éves férfi ittas lehetett a baleset idején. Az ütközés előtt közvetlenül nagy sebességgel a szállodahajó orra elé irányította a csónakot, majd hirtelen elrántotta a kormányt. A manőver nem sikerült, ekkor ütközhetett a szállodahajóval, amely szabályosan maga alá gyűrte a kisebb járművet.

Ennyi maradt a motorcsónakból

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Házi őrizetben van

A szállodahajó kapitányát tegnap a bíróság bűnügyi felügyelet alá helyezte. Ez azt jelenti, hogy szeptember 22-ig nem hagyhatja el a férfi Budapestet. A cseh nemzetiségű kapitány, a bíróság szerint, elmulasztotta a segítségnyújtást, annak ellenére, hogy észlelete az ütközést, nem állt meg és nem segített a bajbajutottakon.

Ez a szállodahajó ütközött a motorcsónakkal

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A 3. áldozat

Szerdán közölte a BRFK, hogy Vác és Sződliget között megtalálták a 19 éves férfi áldozat holttestét is. Márton szerelmével szállt fel a végzetes útra, a balesetet előtt nemsokkal kérte meg barátnője kezét. Mindketten a szegedi erdőtechnikumban tanultak, ott szerettek egymásba.

Megvan a 4. áldozat

„Megtaláltuk a motorcsónak baleset negyedik áldozatát. A 28 éves fiatal nő holttestét Sződligetnél adta vissza a Duna. Most már a két testvér együtt van. Kollégáink fáradhatatlanul tovább keresik az áldozatokat. Haza fogjuk vinnünk őket! Nyugodj békében, Dia!Őszinte részvétünk a családnak, felfoghatatlan” – írta csütörtök délután közösségi oldalán a BRFK.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: vízirendőrség a Dunán – Forrás: Facebook/BRFK/Fülöp Máté