Figyelmeztetést adott ki a katasztrófavédelem azzal kapcsolatban, hogy a nyár beköszöntével egyre gyakoribbá válhatnak a grillezések. Felhívták a figyelmet arra, hogy mi mindent kell tenni azért, hogy sütögetés közben még véletlenül se gyulladjon ki az erdő, a kertes ház vagy éppen az erkély.

Tragédia a sütögetésből

A szép időt érdemes kihasználni egy jó társasági összejövetelhez, grillezéshez, amelyet akár a saját kertben is meg lehet tartani. A katasztrófavédelem Facebook-posztja szerint fontos, hogy odafigyeljünk néhány dologra, hogy ne legyen tragédia a sütögetésből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ne locsoljunk rá benzint

Ha tűzgyújtási tilalom van, semmiképp se gyújtsunk tüzet az erdőben. Ne locsoljunk benzint vagy más éghető folyadékot a tűzre, mert nemcsak büdös, hanem veszélyes is!

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Legyen víz a közelben

A katasztrófavédelem munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy ne hagyjuk ott a grillt, mert a szél megtalálja. Mindig legyen víz a közelben, felkészülve az esetleges bajra.

Ne vigyünk gázpalackot az erkélyre

Azt is írják, hogy gázpalackot ne cipeljünk fel az erkélyre, mert ott azzal tilos grillezni. Elektromos grillezővel viszont lehet, már amennyiben a lakóház házirendje azt nem tiltja.

Évente 150 erkélytűz

A katasztrófavédelem megjegyezte, hogy évente átlagosan 100-150 erkélyen keletkezik tűz. Azzal kapcsolatban pedig, hogy a kertben, a gázzal való grillezésnél mire kell figyelni, azt írták: A gázpalackot mindenképp legális helyről szerezük be. Ellenőrizzük, hogy ép-e a szelep, és van-e rajta zárófólia.

Nem jó a buborékolás

Palackcserénél a tömlő és a palack csatlakozását ellenőrizni lehet a szivárgást ellenőrző spray-vel vagy mosogatószeres vízzel. Ha buborékol, akkor azonnal el kell zárni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezeket is olvasd el:

Kiemelt kép: Grillezés az agglomerációban – Fotó: BPK