A gödi Samsung gyárba érkező kínai dolgozókat munkába állásuk előtt karanténba helyezik ahol orvosi vizsgálaton esnek át – erről posztolt Göd polgármestere. Balogh Csaba a koronavírus terjedése miatt kapott tájékoztatást a gyártól.

A Samsung már a múlt hét közepén felvette a kapcsolatot az ÁNTSZ járványügyi részlegével a koronavírus terjedése miatt – írja Facebook-posztjában Balogh Csaba. Göd polgármesterét a gyár úgy tájékoztatta, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek a vírus terjedésének megakadályozására – írja a Dunakeszipost.hu.

Samsung elrendelte a fokozott fertőtlenítést a közös helyiségekben. Folyékony szappan mellett alkoholos kézfertőtlenítőket is kihelyeztek. Belső oktatást tartottak a higiéniai szabályokról.  Valamint, és talán ez a legfontosabb: a Kínából érkező alkalmazottakat a munkába állás előtti karanténba helyezik és utána megelőző orvosi vizsgálata küldik.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Legutóbb két hete írtunk a gödi Samsung gyárról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon. Az észak-pesti agglomerációban ugyanis egyre nagyobb a félelem a Samsung akkumlátor gyárrá történő átalakításával kapcsolatban, ezzel ugyanis megnőne az üzem területén tárolt veszélyes anyagok mennyisége. Gödön már tiltakoztak, most a szomszédos Sződliget önkormányzata is beszállt az ellenzők közé.

Január 13-án azzal kerül a hírekbe a gyár, hogy bombariadó volt az üzem területén, kiürítették a komplexumot, a rendőrség a helyszínre érkezett.

Novemberben pedig azt írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy egy fejjel lefelé lógó férfit mentettek ki egy aknából a gödi Samsung gyárban. Kiderült, a koreai férfi a telefonjának köszönheti az életét.

Kiemelt kép: Samsung gyár Gödön