Visszahívnak egy közkedvelt üzletláncban kapható élelmiszert, mutatjuk, hogy pontosan melyikről van szó.

Aldiva kekszet hívnak vissza

A TEDi üzletekben kapható Aldiva kekszet hívta vissza a forgalmazó. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt kéri azoktól, akik vásároltak ilyen terméket, hogy ne egyék meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez vele a gond

Az indoklás szerint határérték feletti, technológiai eredetű szennyezőanyagok miatt hívják vissza a kekszet. Egész pontosan a 220 grammos Aldiva Unicorn Wheels elnevezésű élelmiszerről van szó. A mellékelt fotón rózsaszín csomagolásban van a keksz, rajta lila “Unicorn Wheels” felirattal.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A termékről készült fotó

A visszahívott keksz – fotó: Nébih

Ezek is érdekelhetnek!

Nem mindegyik keksz veszélyes

Közölték, hogy a törökországi eredetű termék melyik minőségmegőrzési idővel és tételszámmal ellátott Aldiva egyszarvú kekszre vonatkozik a visszahívás. Mindez azt jelenti, hogy csak ezekben az élelmiszerekben lehet határérték feletti a szennyezőanyag. A más minőségmegőrzési idővel ellátott árucikkekkel nincs gond, azok elfogyaszhatók.

A visszahívott termékek lejárati ideje és tételszáma

  • 04.09.2023 / 12252002021000000150
  • 23.12.2023 / 10792002021000000255
  • 21.04.2023 / 78719002021000000200

Ez a teendő, ha vettél ilyen kekszet

Ha a fenti lejárati idővel és tételszámmal ellátott árucikkből vásároltál, akkor bármelyik TEDi üzletbe vissza tudod vinni. Ez esetben visszakapod a keksz árát, ami 750 Ft illetve 1000 Ft, a terméktől függően. Igény esetén akár másik élelmiszerre is kicserélik.

Nemrég a Tescóból hívtak vissza több szeletet

A Tesco Plant Chef Protein Vegan Bar három különféle ízesítésű szeletét szintén visszahívták a napokban. Ez a döntés született a Tesco Free From GM pisztáciás és kesu szeletek kapcsán is.

Blokk nélkül is visszafizetik az árukat

Az üzletek általában a panaszokat, reklamációkat csak blokk ellenében fogadják, a Tesco ez esetben azonban kivételt tett. A szóban forgó szeleteket bármely Tesco üzletbe vissza lehet vinni. Az adóügyi bizonylat hiányában is visszaadják az árukat.

Ez a gond a szóban forgó szeletekkel

Kiderült, hogy a fent megnevezett szeletek allergén anyagot tartalmazhat: tej lehet bennük. Mivel ezt nem jelölték a csomagolásukon, ezért kénytelen volt a Tesco visszahívni őket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

MTI, Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív