A szombati napon megtartották a vasárnap kezdődő budapesti cselgáncs-világbajnokság sorsolását, a vb-re pedig meghívást kapott az orosz elnök, Vlagyimir Putyin is, akiről köztudott, hogy a sportág nagy rajongója. A mostani sportrendezvényen azonban nemcsak Putyin, hanem az olasz Liga párt elnöke, Matteo Salvini is feltűnhet.

Nem lesz ugyanaz a világbajnokság

A koronavírus-járvány miatt több országban sem tudták megoldani, hogy a versenyzők részt vehessenek a budapesti cselgáncs-világbajnokságon. Jellemzően afrikaiak mondtak nemet a versenyre, de nem lesznek itt a kínaiak sem, sőt Japán is csak olyan versenyzőkkel érkezik, akik nem kerültek be az olimpiai csapatba. Ugyanakkor a versenyzők közt így is hemzsegnek a bajnokok – írja a Magyar Nemzet.

Meghívták Putyint is

A lap értesülései szerint a világbajnokságra a Nemzetközi Judószövetség elnöke, Marius L. Vizer meghívta Vlagyimir Putyin orosz elnököt is. Putyin egyébként a sportág nagy rajongójaként itt volt a 2017-es budapesti vb-n is, a Papp László Budapest Sportarénában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Bármikor befuthat

A szombati megnyitón szinte biztosan nem lesz itt az orosz elnök, mert komoly biztonsági ellenőrzések zajlanak az arénában, de a jövő hét folyamán Putyin bármikor beeshet a rendezvényre.

Tényleg kapott meghívót

A Magyar Nemzet rövid keresés után az orosz sajtóban is megtalálta az orosz elnök meghívását. Putyin vb-re való meghívását Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője erősítette meg a TASZSZ hírügynökségen keresztül. 

Nem tudni, tényleg jön-e

A Kreml szóvivője azonban arra nem tudott egyértelmű választ adni, hogy az elnök tényleg ellátogat-e majd Magyarországra a cselgáncs-vb miatt.

Matteo Salvini is betoppanhat

A cselgáncs-világbajnokságon megjelenthet Matteo Salvini, az olasz Liga párt elnöke, korábbi belügyminiszter is. Marius L. Vizer jó barátja a népszerű olasz énekes, Al Bano – aki többször is fellépett már dzsúdós eseményeken -, és vele érkezhetne az olasz politikus is.

Csúcstalálkozó lehet a vb-ből

Ha a judósok mellett Vlagyimir Putyin és Matteo Salvini is elfogadná a meghívást, akkor a budapesti cselgáncs-világbajnokság hamar egy csúcstalálkozóba fordulhat át, és még egy politikai találkozóra is sor kerülhetne.

Ez is érdekelhet

Egymillió dollárért játszanak

A cselgáncs-világbajnokságon az olimpiai kvóták mellett 1 millió dollár lesz a tét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor – Forrás: YouTube