Bár a családja Debrecenben szeretné eltemetni Damu Rolandot, a hétfőn elhunyt színész végrendeletében mást kért. Ő Budapestet jelölte meg végső nyughelyekén.

Nem Debrecen, Budapest

Ő mindig azt mondta, ha egyszer meghal, szeretné, ha Budapesten helyeznénk végső nyugalomra. Ezt a kívánságát pedig mi teljesítjük – mondta a Borsnak Damu Roland unokaöccse.

A család egy része Debrecenben temetné el a színészt

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Egy idős rokon dönthet

A színész István unokaöccsének a nagymamáját hatalmazta fel ennek intézésére. Nagyimra szinte az anyukájaként tekintett – tette hozzá a rokon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ő sincs jóban a családdal

A bulvárlap cikkéből az is kiderül, hogy az idős asszony már nincs jó állapotban, és kevés embernek veszi fel a telefont, mert ő sem volt igazán jóban a család többi tagjával.

Nagynénje is összetört

A színész nagynénje teljesen összetört, amióta megtudta, hogy Roland nem tudta leküzdeni a koronavírust. Három hete még beszélt telefonon a színésszel.

A haragot hagyják otthon

Kiderül az is, hogy nem akarnak nagy temetést, de senkit sem küldenek majd el. Egyet kérnek, hogy aki a rosszindulatú megjegyzéseit kívánja megosztani, tegye otthon. Anyukám és Roland első unokatestvérek voltak együtt nőttek fel, így nekem unoka nagybátyám, de én mindig is nagybátyámnak tekintettem őt. Megérdemli, hogy szeretettel engedjük el – tette hozzá elérzékenyülve Damu Roland unokaöccse.

A szülők

Szerinte a vér szerinti szülők kitaszították Rolandot. Most, hogy meghalt, ilyenkor már mindenki felszólal, pedig korábban magára hagyták.

Hétfőn tudtuk meg

Damu Roland családja hétfő hajnalban kapta a tragikus hírt, hogy a színészt legyőzte a koronavírus. A Jóban Rosszban egykori sztárjának halálhírét unokaöccse hozta nyilvánosságra Damu Roland közösségi oldalán.

Facebookon kért segítséget

A TV2 egykori vezető színésze nyár óta betegeskedett. Emiatt dolgozni sem tudott. Pár hónapja ezt írta közösségi oldalán: „Ne hagyj magamra, kérlek. Segítséget kérek. Negyedik hete nem tudok dolgozni. Ma jött meg a lelet. Sziasztok. Tüdőgyulladásom volt és most újra, tüdőgyulladásom van, plusz egy „kis” barna folt. Még egy hét ágyban. Nagy a baj. Segítséget kérek szépen, hogy élni tudjak. Megmozdulni nem bírok. Nagy a baj”.

Kiemelt kép: Damu Roland – Forrás: BPK montázs