Beköszöntött a jó idő, az emberek pedig úgy indultak meg mindenfelé, mintha a járványnak már hűlt helye lenne az országban, holott a fertőzöttek és halálos áldozatok száma soha nem látott csúcsokat döntöget. Zacher Gábor toxikológus szerint ez elképesztően felelőtlen hozzáállás, véleménye szerint az emberek még mindig nem érzik át mekkora baj is van az országban.

Zachert Gábor aggódik

Zacher Gábor az Indexnek beszélt az aggodalmairól, kifejtette, hogy a rakpart tele van emberekkel, a többség még maszkot sem visel. “Ennek meglesz a böjtje, sokan még mindig nem érzik át, hogy mennyire súlyos a helyzet” – mondta feldúltan a lapnak a hatvani kórház főorvosa, aki arra is kitért, hogy szerinte az emberek azt gondolják minden rendben van. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

“Egyáltalán nincs minden rendben”

“Egyáltalán nincs minden rendben! Az a legnagyobb probléma, hogy erről a betegségről még mindig nincsenek konkrét információik az embereknek. Nem látják a kórházakban zajló óriási küzdelmet. És erre nem a szenzációhajhászás miatt lenne szükség, hanem egyszerűen az embereknek látniuk kellene azt, hogy a koronavírus okozta megbetegedésnek mi lehet a következménye, hogy hogyan küzdenek a betegek, és hogyan küzdünk mi az életükért.”

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

A fiatalok nem látják, mekkora a baj

“Emberközelivé kell tenni a betegséget, hogy mindenki megértse, milyen súlyos a helyzet” – mondta el a toxikológus, aki azt is hozátette, hogy a fiatalok jelentős része nem látja mekkora baj.

Rengeteg a fiatal fertőzött

“A budapesti látkép szerint a fiataloknak csak az nem jut eszükbe, hogy a jövő héten lehet, hogy a második emeletre sem tudnak majd felsétálni. A hatvani kórházban – ahol csupán 130 ágy áll a koronavírusos betegek rendelkezésére – is ápolunk 1993-as, 1997-es és 2001-es születésű koronavírusos beteget. Látniuk kellene az embereknek, hogy mit élnek át!” – mondta Zacher Gábor.

Elképesztően sok az új fertőzött

Ahogyan arról a BudapestKörnylke.hu agglomerációs hírportál is beszámolt több mint tízezer ember fertőződött meg egyetlen nap alatt, tegnap pedig újabb 253 halálos áldozatot követelt itthon a járvány. Kórházban is rengeteg embert kezelnek, lélegeztetőgépen pedig még soha ennyien nem voltak, mint most.

Nem csak a koronavírusos betegekért kell aggódni

Zacher Gábor a fentieken túl egyébként arról is beszélt a lapnak, hogy nem csupán a koronavírusos betegekért kell aggódni: “Rengeteg az arról szóló információ, hogy hány covidos beteg szorul lélegeztetőgépre. És a többi beteg? Aki infarktust kap, aki daganatos megbetegedéssel küzd? Akinek balesete volt, és lélegeztetőgépre szorul, vagy ugyanúgy intenzív ellátásra? Na, erre jön még ez a szörnyűség, és az emberek ilyen felelőtlenül viselkednek.”

A húsvét kérdése

A főorvos a közelgő húsvétról is tett említést, szerinte a jó idő hatására az emberek meginudlnak majd kirándulni, rokon látogatni, véleménye szerint pedig mindez iszonyú nagy felelőtlenség. “Sajnos az emberek elfelejtik, hogy mekkora szar van ebben az országban” – mondta.

Az újranyitás

Az újranyitást kapcsán egyébként Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt még pénteken, amikor is elmondta, hogy a nyitás csak húsvét után jöhet, ugyanis a járvány harmadik hulláma minden eddignél komolyabb kihívst jelent, erről itt a BudapestKörnyéke.hu hírportálon is beszámoltunk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megjelent a rendelet

Ezt követően szombat délután megjelent a Magyar Közlönyben a védelmi intézkedések meghosszabbításáról, valamint a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló, illetve az oktatási intézmények megnyitásáról szóló rendelet. Az újranyitás menterendjéről itt írtunk részletesen.

Kiemelt kép: Zacher Gábor – Forrás: YouTube