„Hasznosítsuk az értelmetlen, lomb nélküli lombkoronasétányt!” – kezdi bejegyzését Őrsi Gergely, Budapest 2. kerületének polgármesere. A politikus azt követően fogalmazta meg ironikus hangvételű üzenetét, hogy a múlt héten arról szóltak a hírek, uniós pénzekből készült lombkoronasétány Nyírmártonfalván, ám a sétányt nem veszik körbe lombok, gyakorlatilag a semmi közepén áll.

Örömmel hasznosítanák

Őrsi Gergely a Facebookon közétett posztjában azt írja: „A 2. kerület örömmel hasznosítaná a teljesen értelmetlen, lomb nélküli lombkoronasétány alapanyagát akár erdei élőhely javítására, akár turistautak rekonstrukciójához” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Teljesen értelmetlen

„Mivel Budapestre amúgy sem érkeznek ilyen jellegű uniós források, a nyírmártonfalvai „építmény” pedig szemmel láthatóan teljesen értelmetlen, ezért örömmel átvennénk az ott felhasznált anyagokat, hiszen a II. kerületben található erdő, rengeteg védett természeti érték.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sétány van, lomb nincs

Újrahasznosítás

„Emellett lelkes hívei vagyunk az újrahasznosításnak, ezért ha városrészünk átvehetné a nyírmártonfalvai lomb nélküli, tarra vágott erdőbe épített lombkoronasétány faanyagát, abból valódi erdei környezetben építenénk hidat patak fölé, kilátót, tanösvényhez eszközöket, vagy éppen örömmel használnánk turistautak rekonstrukciójához, esetleg élőhelyjavításra például a nemrég védetté tett és alaposan kitakarított Szalamandra-völgyben.”

Javaslat

„A javaslatot levélben is elküldöm Nyírmártonfalva polgármesterének, Filemon Mihálynak, bízom benne, hogy javaslatunk elnyeri tetszését, belátással lesz, és átadja a II. kerültnek a lomb nélküli lombkoronasétányt, hogy annak alapanyaga valódi erdei környezetben járulhasson hozzá sokak kikapcsolódásához.” – olvasható a bejegyzésben, majd alatt közvetlenül megtalálható a Nyírmártonfalva polgármesterének címzett nyílt levél.

Nyílt levelet írt

„Nyílt levél Filemon Mihálynak: Tisztelt Filemon Mihály! Tisztelt Polgármester Úr! A nyírmártonfalvai lombkoronasétánnyal kapcsolatban keresem. Láthatóan Ön is elkötelezett híve az erdei környezet ápolásának, az erdei környezetben történő kikapcsolódásnak. Erről árulkodik az Ön által építtetett lombkoronasétány is, melyet eddig bár csak képen láttam, de igen impozáns építménynek tűnik. Abban biztosan egyetérthetünk, hogy fák és lombok nélkül a lombkoronasétány bármennyire úttörő vállalkozás is, nem segíti elő a túrázók és a kirándulók erdei kikapcsolódását, pedig bizonyára ezzel a szándékkal hozta létre.”

Adja át

„A lombok nélküli lombkoronasétány megépítése mögött rejlő nemes szándék így viszont sajnálatosan félreérthető, ezért javaslom Polgármester Úrnak, hogy adja át Budapest 2. kerületének a lomb nélküli lombkoronasétány faanyagát, hogy az városrészünkben szolgálhassa az erdei kikapcsolódást patak fölött átívelő hídként, erdei környezetbe illeszkedő kilátóként, tanösvényen felhasználható eszközként. Lelkes hívei vagyunk az újrahasznosításnak, így azt is elképzelhetőnek tartjuk, hogy az Ön lombkoronasétányának faanyagát felhasználva segíthetjük turistautak rekonstrukciójának vagy éppen erdei élőhelyek javításnak ügyét, például a kerületünkben nemrég védetté tett és alaposan kitakarított Szalamandra-völgyben.”

Megfelelő felhasználás

„Meggyőződésem, hogy mivel még sok évig nem tölthet be semmilyen funkciót az Ön építménye, úgy szolgálhatjuk a kirándulók kikapcsolódását, ha erdei környezetben turistautakat és azok környezetét tesszük jobbá a lomb nélküli lombkoronasétány faanyagát megfelelően felhasználva. Biztos vagyok benne, hogy Ön is a természetjárás rajongója, és eszerint is hozza meg döntését. Bízom pozitív válaszában.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Hadházy Ákos Fb